Ana sayfa » Yerel » PETKİM’DE 4 İŞÇİ İŞTEN ATILDI, ŞUBE YÖNETİMİ TEPKİSİZ KALDI, KAFALAR KARIŞTI!..

PETKİM’DE 4 İŞÇİ İŞTEN ATILDI, ŞUBE YÖNETİMİ TEPKİSİZ KALDI, KAFALAR KARIŞTI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Medya üzerinde örgütlü bulunan, Petrokimya İşçileri Birliği sosyal medya sayfasında; “Petkim’de 7 İşçi Temsilcisi İstifa Etti!” başlığıyla paylaşım yaptı. Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesine ağır eleştirilerin yöneltildiği paylaşım şöyle;

“Geçtiğimiz günlerde ACN bölümündeki reaktör patlaması nedeniyle dört işçi disipline verilmiş ve biri işten atılmıştı. Bu durum üzerine biri hariç tüm temsilciler sorumlu olduklarını söyleyerek görevlerinden istifa etti.

Petrol-İş Aliağa şubede temsilciler kurulunda yapılan tartışmalarda istifa etmenin doğru olmadığı öne çıksa da sonuç değişmedi. Önümüzdeki günlerde daha geniş bir değerlendirme yayınlayacağız ancak ilk elden söylenebilecekler var.

“EYLEMSİZLİK, SENDİKAL HAREKETİMİZE SİRAYET ETMİŞ BULUNUYOR..”

Bir işçi arkadaşımızın işten atılmasıyla gelişen bu süreçte tabandan mücadeleyi örgütleyememek temel sorunumuzdur. Grev yasaklarına, YHK sopasına boyun eğmek, eylemsizlik, komitelerden yoksunluk sendikal hareketimize sirayet etmiş anlayışı ortaya koyuyor.

İşten atma saldırısını engelleyememekte şube yönetiminin ve temsilcilerin sorumluluğu büyüktü, ancak bu süreç tek başına kişilere mal edilemez. Bugün yaşadıklarımız bu anlayışı aşma iradesinin yönetiminden işçisine konulamamasından kaynaklanmaktadır.

Temsilcilerin istifa etmesi bu tabloyu değiştirmeyi amaçlamadığı, bugüne kadarki süreçlerde kendini iradi biçimde ortaya koymamasından anlaşılmaktadır.

“YÖNETİMDE İŞÇİLERİN BİRLİĞİNİ ZEDELEYEN TUTUM VE DAVRANIŞLAR VAR

Maalesef Petkim’de iç süreçler diğer fabrikalarda, sendikalarda da gördüğümüz gibi seçim odaklı, sorunlarımızı çözmeyen, işçilerin birliğini zedeleyen tutum ve anlayışlara heba edilmektedir.

Petkim işçilerinin sermaye sınıfının uyguladığı baskıya, yasaklara, saldırılara karşı durabilmesi için kişilere endeksli dedikoduvari tartışmaları, hemşericiliği, particiliği bir kenara bırakıp tabandan birliğini sağlaması ve etkin bir mücadeleyi hayata geçirmesi gerekmektedir.”

“ŞUBE YÖNETİMİ İŞTEN ATILMALARA KARŞI EYLEMSELLİKTE BULUNMADI..”

Bu arada güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, ACN Ünitesinde yaşanan kazadan sonra 4 işçi işten atıldı, genel merkez yönetimi devreye girdi ve 3 işçinin iş akdi feshi disipline çevrildi, bir işçi için ise durum değişmedi ve iş akdi fesh edildi. İddialara göre Şube yönetimi 4 işçinin işten atılmasına yönelik olarak hiç bir tavı koymadı, eylemsellikte bulunmadı.

“OKTAY, İSTİFA EDECEĞİNİ SÖYLEDİ, HEMEN ARDIN VAZGEÇTİ, TEPKİLERİ ÖLÇTÜM DEDİ..”

Yine aynı çevrelerini iddiasına göre Şube Başkanı Ahmet Oktay bir çok kişiyi arayıp istifa edeceği beyanında bulunuyor hemen ardında istifadan vazgeçiyor, neden vazgeçtin diye soranlara ise, tepki ölçmek için böyle söyledim ifadesinde bulunuyor.

PETROL-İŞ ÜYELERİ YAŞANAN SÜRECE ANLAM VERMEYE ÇALIŞIYOR, KUZEY EGE HABER’E MESAJ ATIYOR..

Petkim’de yaşanan süreç ve ardından gelişen olaylarla ilgili pek kişide kafa karışıklığı oluşmuş durumda. Petrol-İş Aliağa Şubesi üyeleri son olayda Şube yönetiminin gösterdiği tavra anlam vermeye çalışıyor. Kuzey Ege Haber’e gelen bir çok mesaj ise bunun cevabını öğrenmek isteyen üyelere ait bulunuyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com