Ana sayfa » Güncel » KIZILAY’DAN, KAYIP KART İDDİALARINA YANIT..

KIZILAY’DAN, KAYIP KART İDDİALARINA YANIT..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kızılay İzmir Şubesi’ne ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen 100 ve 200 TL’lik alışveriş kartlarının 500’den fazlasının kaybolduğu iddia edilirken Kızılay’dan cevap geldi.

Yapılan açıklamada, sadece 1 kartın kaybolduğunu, kayıp kart bedelinin personelden kesildiği iddiasının ise gerçek dışı olduğunun altı çizildi.

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, Kızılay’ın pandemi sürecinin olumsuz etkisinin azaltılması ve ardından gelen Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine destek olmak adına yaklaşık 330 milyon bütçe ayırıldığı ve bunun önemli bir kısmının yerli otoritelerle birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı ifade edildi.

‘SADECE 1 KART KAYBOLDU’

İzmir’deki kayıp kartlara ilişkin olarak, “Kızılay, İzmir’deki ihtiyaç sahiplerine, İzmirli hayırseverlerin de destekleri ile hem korona hem Ramazan sürecinde çok yoğun sosyal yardım ulaştırmış, Genel Merkez’in gönderdiği alışveriş kartlarının bir kısmı başka bir yardım çalışmasında kullanılmak üzere Genel Merkez hesaplarına tekrar çekilmiş ve kullanım tarihleri güncellenerek olası bir ihtiyaçta kullanıma hazır halde bekletilmeye alınmıştır.

Bu yılki insani yardım çalışmalarında İzmir’de sadece 1 kart (yazıyla da bir) kaybolmuş ve gerekli tutanak tutulmuştur” ifadeleri kullanılan açıklamada, “1’den fazla kayıp kart olmadığı gibi personelden kesilen 1 kuruş dahi yoktur” denildi.

SERTEL, MECLİS GÜNDEMİNİ TAŞIDI..

Kızılay İzmir Şubesi’ne ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen 100 ve 200 TL’lik alışveriş kartlarının 500’den fazlasının kaybolduğu ve kayıp kartlardan dolayı oluşan 144 bin liralık açığı kapatmak için kurumda görev yapan personellerden zoraki olarak 10 bin ila 15 bin lira arasında para kesildiği iddia edilmişti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com