Ana sayfa » Güncel » ÇİĞLİ BELEDİYESİNDE TİS KRİZİ SONA ERDİ, İMZALAR ATILDI..

ÇİĞLİ BELEDİYESİNDE TİS KRİZİ SONA ERDİ, İMZALAR ATILDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

 KUZEYEGEHABER-9 aydır sonuç alınamayan ve Çiğli’de işçilerin geçtiğimiz günlerde 2 günlük iş bırakma eylemine neden olan TİS krizinde belediye ile işçiler arasında anlaşma sağlandı.

Varılan anlaşmaya göre işçiler ilk yıl 900 lira net, ikinci yıl enflasyon artı 2 puan oranında zam alacak. Bunun dışında belli iyileştirmeler de olacak.
Konuya ilişkin açıklama yapan Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin,

‘’Bizim istediğimiz noktaya çok yakın bir oranda anlaştık. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve yılbaşı çeklerimiz de ilave oldu artı olarak yeni bir madde ile. Güvenlik çalışanı arkadaşlarımız da bu sözleşmeye dahil olacaklar. Şu an yüzde 22 ilk yıl, ikinci yıl olarak da enflasyon artı 2 puan oranında anlaşma sağlandı. Bizim talebimiz yüzde 25’ti net 1000 liraya tekabül eden bir rakamdı biz 900 liraya anlaşmış olduk’ sözlerini kullandı.

Süreç tıkandığında 2 gün iş bırakma eylemi yapan işçilerin görüşme masasına oturulmadığı iddialarını yalanlayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ‘minimum %30 artış teklif edildi’ sözlerini kullanmıştı. Son olarak belediye ve sendikanın vardığı anlaşmaya göre ise işçiler ilk yıl yüzde 22 artış alacak.

GREV KARARINI BİRLİKTE İNDİRDİLER!

Anlaşmanın ardından sendika yetkilileri ile bir araya gelen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü varılan anlaşma sonrası belediye önünde toplanan işçilere açıklama yaptı.

Başkan Gümrükçü: “Yeni bir başlangıç yapıyoruz”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Belediye Binası önünde toplanan işçilere yaptığı konuşmada “Bu kent hızlı gelişen bir kent. Nüfusumuz 200 bini geçti. Birikimimiz var ve dünden bugüne bu birikimin içinde dostluk, kardeşlik, eşitlik, dayanışma ve en önemlisi emek var. Ben 21 yıldır bu şehirde oturuyorum. Bir öğretmenin oğluyum ve ‘emek nedir’ iyi bilirim.

Verdiğimiz emeği ve mücadeleyi iyi biliyorsunuz. Bugün bize kavga, yakışmaz, yakışmıyor, yakışmayacak. Önemli olan sendika ile belediyenin, işçi ile sendikanın el ele, yürek yüreğe vermesi. Biz halktan topladığımız vergilerle bu maaşı hak ediyoruz. Daha çok çalışıp üretmemiz lazım. Bizim çalışmamız vatandaşa hizmet, yol, park çocukların gelişimi için kreş olacak.

Bugün burada bir başlangıç yapıyoruz. Sizden ricam ‘Çiğli Belediyesi bundan sonra nasıl güçlü bir belediye olur?’ diyerek hizmet etmeniz. Hep birlikte yeni bir sayfa açalım ve yeni bir kenti birlikte yaratalım. Zafer direnen emekçinin olacak” dedi.

Şube Başkanı Gümüştekin: “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ise toplu iş görüşmelerinin mutlu sonla bittiğini belirterek, “Bizimle bu toplu sözleşmeyi bitirmeye çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımızla detaylı görüştük ve kendisine emekleri için teşekkür ediyoruz. Görüşmeler sonucunda ilk yıl 900 TL net artış, ikinci yıl ise enflasyon artışı artı 2 puan artış olacak şekilde anlaşma sağlandı” dedi.

Alkışlar eşliğinde tamamlanan konuşmaların ardından Başkan Utku Gümrükçü ile Şube Başkanı Gümüştekin, Belediye Binası ana girişine asılı olan Sendika Grev İlanı Kararını birlikte indirdiler..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com