Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE AYAKTA YOLCU TAŞIMAYA YÖNELİK VALİLİK DÜZENLEMESİ..

İZMİR’DE AYAKTA YOLCU TAŞIMAYA YÖNELİK VALİLİK DÜZENLEMESİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Valiliği sosyal etkinliklerin ertelenmesi kararından sonra kent için toplu taşımaya yönelik önemli bir kararı daha duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ‘ayakta yolcu alınması yasaklanacak’ açıklaması sonrası gözler valiliğe çevrilirken beklenen açıklama geldi.

Buna göre; minibüs ve midibüslerde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek, ayakta yolcu taşıyan otobüslerde; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz oturulmalı) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3’ü kadar yolcu alınmasına karar verildi.

Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, İzmir’de toplu ulaşıma dair önemli kararlar aldı. Alınan karara göre minibüs ve midibüslerde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Ayakta yolcu taşıyan otobüslerde; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz oturulmalı) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3’ü kadar yolcu alınmasına, ayakta yolcuların yakın temasını engellemek için araç zemininde etiket uygulaması yapılmasına, araç kapasitesinin dolması halinde sürücü tarafından yolcu alınmamasına, ısrarla binmek isteyen olması halinde araç hareket ettirilmeden sürücü tarafından kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulmasına, Metro, Tramvay ve Banliyö araçlarında oturan koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin %50’si oranında yolcu alınmasına,

Vapurlarda, oturan yolcu kapasitesi kadar yolcu alınmasına, araçlara yolcu binişlerinde, maskesiz yolcu alınmamasına ve tüm araçlarda sıvı el dezenfektanı bulundurulmasına karar verildi.

Öte yandan restoran, kafe vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmemesine, Mülki idare amirlerinin koordinasyonunda kolluk birimleri ve yerel yönetimlerin bu konuda gerekli tüm tedbirleri almalarına karar verildi.

Kaymakamlıklar tarafından vatandaşların toplu olarak bulunduğu/bulunabileceği yerler (pazaryerleri, sahiller vb.) ile kafe, restoran vb. yeme içme ve eğlence mekanlarında; Koronavirüs salgınıyla mücadele amacıyla Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ile İçişleri Bakanlığının ilgili Genelgeleriyle belirlenen kurallara ve alınan tedbirlere uyulması hususundaki denetimlerin süreklilik taşıyacak şekilde etkinliğinin artırılmasına yönelik gerekli tedbirler alınması da alınan kararlar arasında yer aldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com