Ana sayfa » Güncel » “ORTADA ÇOK BÜYÜK BİR HAK KAYBI VAR, AKP VE MHP BUNU GÖRMEZDEN GELİYOR..”

“ORTADA ÇOK BÜYÜK BİR HAK KAYBI VAR, AKP VE MHP BUNU GÖRMEZDEN GELİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT sorunu 1999’da çıkartılan 4447 sayılı yasayla başladı. Türkiye’yi İşsizlik Sigortası Fonu ile tanıştıran kanun ile emeklilik yaşı kademeli olarak artırıldı.

Bu yasanın ardından mağduriyerleri başlayan EYT’lilerin, 2008’de çıkarılan kanun ile de aylık bağlama oranları yüzde 78’den, yüzde 28’e kadar düşürüldü.

EYT Ankara Derneği Başkanı Ersin Kotan, “Bizler sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Daha önce milletvekillerimizle konuşunca onlar da bu konuyu bilmiyorlardı. Ama şimdi vekillerimiz de konuya hâkim.

Ortada çok büyük bir hak kaybı var ve tüm muhalefet haklı olduğumuzun farkında. Bize desteklerini veriyorlar. AK Parti ve MHP’nin bir kısmı bunu görmezlikten geliyor.

Önümüze sandık geldiğinde bütün bunları değerlendireceğiz. Yasanın bir an önce çıkması için artık gereken yapılmalı” ifadelerini kullandı.

“İLAÇ ALMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ..”

EYT’lilerin koronavirüs salgını sırasında yaşadığı sıkıntıları anlatan Kotan, “Genel Sağlık Sigortası’ndaki sıkıntımız devam ediyor. İnsanlar çalışamıyor ama Genel Sağlık Sigortası primleri ödenmeye devam ediyor.

Yaşlılarımız, çalışamayanlarımız var. İnsanlarımız bunları yatıramıyor” dedi. İlaç almakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Kotan, “Muayene olabiliyoruz ama ilaç alamıyoruz. Bize gidin sigorta priminizi yatırın deniyor” ifadesini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com