Ana sayfa » Güncel » SENDİKA, ÇİĞLİ BELEDİYESİ İŞÇİLERİNE HAKARETİ YARGIYA TAŞIYOR..

SENDİKA, ÇİĞLİ BELEDİYESİ İŞÇİLERİNE HAKARETİ YARGIYA TAŞIYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çiğli Belediyesi şirketlerinden olan ÇİBEL’in işçileri, tıkanan TİS süreci nedeniyle 2 günlük iş bırakma eyleminden sonra belediye binasına grev kararını astı.

Ardından DİSK’e bağlı Genel iş Sendikası 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Utku Gümrükçü’nün sosyal medya üzerinden konuya ilişkin söylemlerine, İz Gazete’ye yaptığı açıklamalarla yanıt verdi.

Gümrükçü’nün sosyal yaptığı açıklamanın ardından sahte hesaplar Çiğli Belediyesi çalışanlarına yönelik hakaret içerikli yorumlarda bulundu. Olay üzerine DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube olayla ilgili hukuki süreç başlatacağını duyurdu.

DİSK Genel İş 8 No’lu Şube’nin açıklaması şöyle,

DİSK: “Hukuki süreç başlatacağız”

“1 Eylül’de yapmış olduğumuz 2 günlük iş bırakma ile birlikte dün grev ilan kararının asılması ve basın açıklaması sonrasında, Çiğli Belediye Başkanı sayın Utku Gümrükçü’nün yaptığı kamuoyu paylaşımı üzerine; Sosyal Medyada sahte hesaplardan Çiğli Belediyesi Emekçilerine yönelik ‘Güzeltepe’nin kopukları, serserileri, fırsatçılar, şerefsizlerin paraya ihtiyacı yok, atın bunları işten’ gibi hakaret ve ağır ithamların olduğu paylaşımlar, sendikamız ve üyelerimiz açısından kabul edilebilir değildir.

Pandemi sürecinde; Çiğli Halkının alışverişini yapan, çöplerini toplayan, sokakları süpüren ve dezenfekte eden, sokakta hayvanları besleyen ve hizmette eksik bir şey bırakmamak için elinden geleni yapan üyelerimiz hakkındaki bu iddialar ile ilgili sürecin takipçisi olacağımızı, üyelerimiz ve ailelerini rencide eden bu kişiler hakkında bugünden itibaren hukuki süreci başlatacağımızı belirtmek isteriz.

Bundan dolayıdır ki; Çiğli halkı, üyelerimizin yaşanabilir ücretlerle çalışma taleplerine sahip çıkmalı ve üyelerimizi rencide eden söz ve söylemlere karşı durmalıdır. Talebimiz; İnsanca yaşam için geçine bilinir ücretlerle çalışmaktır.

Bundan önce masada anlaşma ile biten toplam 5 Toplu Sözleşme de olduğu gibi 6. Toplu sözleşmemizin de; Ekonomik kriz, pahalılık, alım gücünün düşmesi ve yaşam koşullarının ağırlaşması gibi öncelikli durumlar göz önüne alınarak ve iş barışının da sağlanması açısından bir an önce bitmesini talep etmekteyiz..’’

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com