Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » DEV KÖPEK BALIĞI; “MEGALODON”UN BOYUTU AÇIKLANDI..

DEV KÖPEK BALIĞI; “MEGALODON”UN BOYUTU AÇIKLANDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bilim insanları, “Jaws” ve “The Meg” gibi filmlerle ilgi odağına olan megalodon köpek balığının boyutları üzerinde bir araştırma yaptı.

İngiltere’de bulunan Bristol Üniversitesi ve Swansea Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren uzmanlar tarafından yapılan araştırma, günümüzden 23 ila 3 milyon önce yaşamış olan bu köpek balığının, ne denli büyük bir vücuda sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Megalodon köpek balığı ile ilgili bilinen şeyler, bugüne kadar oldukça sınırlıydı. Bilim insanları, geçmiş dönemlerde yaptıkları araştırmalarda bu köpek balıklarının yalnız avlandıklarını, zaman zaman su yüzeyine çıkan büyük balinaları yakalayarak beslendikleri sonuçlarına ulaşmışlardı.

Megalodon köpek balıklarının fosilleriyse, geçtiğimiz yıllarda Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu’nda bulunmuştu. Şimdi bu gizemli sayılabilecek köpek balıklarıyla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşılmış oldu.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda, megalodon köpek balığının boyutlarına ulaşabilmek için bugüne dek fosillerden elde edilen verilerle matematiksel işlemler yapmışlar.

Ayrıca elde ettikleri verileri de bu köpek balıklarının yaşamakta olan akrabalarıyla kıyaslayarak doğru sonuçlara ulaşmışlar. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre bir Megalodon köpek balığının boyu tam 16 metreye kadar ulaşabiliyormuş.

Bilim insanlarına göre 16 metre uzunluğa ulaşabilen bir megalodon köpek balığının 4,65 metre uzunluğunda kafası, 1,62 metre uzunluğunda sırt yüzgeci ve 3,85 metre uzunluğunda da bir yüzgeci bulunuyormuş.

Ayrıca geçtiğimiz dönemlerde bu köpek balığının elde edilen fosilleri, Megalodonların dişlerinin bir insanın eli büyüklüğünde olduğunu gözler önüne seriyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com