Ana sayfa » Siyaset » “İSİMLERİ DEĞİL İLKELERİ KONUŞACAĞIZ..”

“İSİMLERİ DEĞİL İLKELERİ KONUŞACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili soruya, “İsimleri değil ilkeleri konuşacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında, Gazeteciler Seda Öğretir ve Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

(Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı) Türkiye’nin ana gündemi içinde Cumhurbaşkanı adaylığı yok. 2023’te olacak seçim için şimdiden bu tartışmayı yapmaya gerek var mı? Eğer bir tartışmayı kişisel baza indirgerseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Tartışılması gereken kişiler değil, ilkelerdir.

Parlamenter sisteme dönüldüğünde cumhurbaşkanlığı sembolik bir makam olacak. O zaman başbakanlık önemli olacak. Bu tartışmalar yapay tartışmalardır. Türkiye’nin süratle bu yapay tartışmadan çıkıp gerçek gündemine dönmesi lazım. Çöpten evine ekmek götüren yüzbinler var. Biz bunları tartışalım. Neden bunları tartışmıyoruz? Kim cumhurbaşkanı 0lacak? Kim olursa olsun.

‘Abdullah Gül isminden neden korkuyorlar?’ ifadesini, AKP ve MHP cenahı için söyledim. ‘Neden korkuyorsunuz?’ Bunu söyledim. Hala söylüyorum. Şu aşamada Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılacak bir şey değil. 10 milyonun üzerinde işsiz var bu ülkede. Evine ekmek götüremeyen 100 binler var. Biz bunları niye tartışmıyoruz? ‘Kim Cumhurbaşkanı olacak’ diye tartışıyoruz..

Kaynak-GERÇEK GÜNDEM

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com