Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » BUGÜN DÜNYA’YA SELAM VERECEK VE YOLUNA DEVAM EDECEK!..

BUGÜN DÜNYA’YA SELAM VERECEK VE YOLUNA DEVAM EDECEK!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uzayda bir çöldeki kum tanesinden bile daha küçük bir yere sahip olan Dünya, zaman zaman etrafında bazı ziyaretçilere yer veriyor.

Herhangi bir sebeple bir uzay oluşumundan kopan büyük kaya parçaları, yollarında ilerlerken bizim de fazlasıyla yakınımızdan geçebiliyor.

İşte bu asteroid olarak anılan gök cisimlerinden bir tanesi, NASA tarafından yapılan resmi açıklamaya göre oldukça fazla yakınımızdan geçecek. NASA’nın Asteroid Watch resmi hesabından yapılan paylaşımda asteroidin dünyaya çarpma riski taşımadığı bilgisine yer verilerek asteroid hakkında detaylara yer verildi.

72.420 kilometre yakından geçecek:

NASA Asteroid Watch resmi hesabından yapılan paylaşıma göre yaklaşık 20 metre çapa sahip asteroid 2011 ES4 isimli asteroid, astronomik ölçekte fazlasıyla yakınımızdan geçecek olsa da Dünya’yı hiçbir şekilde tehdit etmiyor. Gezegenimizin en fazla 72.420 kilometre yakınından (792 bin futbol sahası) geçecek olan 2011 ES4, 1 Eylül Salı günü gezegenimize selam vererek yoluna devam edecek.

NASA yapılan tahmine göre 2011 ES4 asteroidinin yaklaşma hızı saniyede 8 kilometre civarında. 2011 ES4 isimli bu asteroid, isminden de anlaşılabileceği gibi 2011 yılında keşfedildi. 2011 ES4 asteroidi, Dünya’ya yakın asteroidlerden oluşan Apollo grubunda yer alıyordu.

NASA Asteroid Watch tarafından 2 gün önce yapılan paylaşıma göreyse daha önce görev dışı bırakılmış OGO-1 isimli uzay aracı, Dünya’nın yörüngesine yeniden giriş yapacaktı. Dün yörüngemize girdiği tahmin edilen uzay aracı, atmosfere girişiyle birlikte toz haline dönüştü..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com