Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » KORONAVİRÜS’Ü ÖLDÜREN MADDE KEŞFEDİLDİ, ÜSTELİK HİÇ YAN ETKİSİ YOK!..

KORONAVİRÜS’Ü ÖLDÜREN MADDE KEŞFEDİLDİ, ÜSTELİK HİÇ YAN ETKİSİ YOK!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2020’nin hemen hemen tamamında artık gerçekliğimiz olan koronavirüs pandemisine karşı mücadele ettik.

Yeniden soğuk havaların başlamasıyla birlikte vaka sayılarında artış öngörülürken binlerce araştırmacı virüse karşı etkin bir aşı ve ilaç için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Rusya, Hindistan gibi ülkeler aşılarını açıklamış olsalar da henüz tüm dünyaya etkin bir şekilde yapılacak çoğunlukta ve güvenlikte aşı bulunmuyor. Bu sebeple de Covid-19’a karşı korunmamız için en önemli şeyler ilaçlar oluyor. 

Sky News’te yer alan bir habere göre İngiltere’de yapılan bir araştırmada sivrisinek vb. böcekleri öldürmek için kullanılan sprey ilaçlarında bulunan bir maddenin koronavirüsü de öldürdüğü keşfedildi. Citriodiol isimli madde, İngiltere Savunma Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarı’nda görev yapan bilim insanlarına göre Covid-19’a karşı koruyucu bir katman sağlayabiliyor. 

Hiç yan etkisi yok..

NTV’de yer alan habere göre, yapılan çalışmalar sonucunda koronavirüse karşı savaşta etken rol oynayabileceği keşfedilen Citriodiol maddesinin herhangi bir yan etkisinin bulunmadığı keşfedildi.

Bu araştırmanın ardından Citrefine International’ın genel müdürü Jacqueline Watson, İngiliz hükümetinden resmi bir test programı yapabilmeleri için destek istediklerini duyurdu.

Koronavirüsle savaşta çok önemli bir şans yakaladıklarını söyleyen Watson, bu şansı kullanmak için kapsamlı bir teste ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Okaliptüs ağaçlarından elde ediliyor..

Sivrisinek ilaçları doğrudan sıkılmamalı..

Bu yeni keşif çok önemli olsa da hala araştırılmaya devam ediyor. Bu sebeple uzmanlar sivrisinek spreylerinin doğrudan vücuda sıkılmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Bu spreylerde Citriodiol dışında pek çok zararlı madde bulunduğu için insan tenine zarar verebilir..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com