Ana sayfa » Yerel » TÜRK TELEKOM ALİAĞA’DA, KAPLUMBAĞA HIZINDA İNTERNET İLE ABONELERİ ÜZÜYOR!..

TÜRK TELEKOM ALİAĞA’DA, KAPLUMBAĞA HIZINDA İNTERNET İLE ABONELERİ ÜZÜYOR!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türk Telekom İzmir’in Aliağa İlçesinde yapmadığı yatırımlardan dolayı kaplumbağa hızındaki internetiyle pek çok abonesini mağdur ediyor.

Kurum, Aliağa’da belli noktalara saha dolabı koyup bazı hatlarını da yenileyerek VDSL denilen hızlı internete geçti. Ancak Aliağa’nın en merkezi Mahallelerinden olan Kültür Mahallesinin belli bölümlerinde hala 10-12 sene öncesinde çekilen hatlar üzerinden internet hizmeti vermeye çalışıyor.

Kültür Mahallesindeki, Yunus Nadi ve Rasim Saka Caddeleri üzerinde bulunan evler Fiber-VDSL hizmetinden yararlanabiliyor.

BÖLGENİN ALTYAPISI YETERSİZ DENİLİYOR..

Ancak 50-100 metre yukarıdaki 224-225-226 sokakta en yüksek internet hızı 13.5 mb. Türk Telekom’a hızın arttırılmasına yönelik yapılan müracaatlarda; “Bölgedeki altyapının yetersiz olması” gerekçe olarak gösterilip bugüne kadar tabiri caiz ise kulak üstüne yatılıp vatandaşın haklı talepleri görmezden, duymazdan gelinmiş.

Kültür Mahalllesi sakinleri geçmişte bir çok kez imza toplayıp Kurumun Aliağa Şubesine iletmiş, ancak sonuç yine değişmemiş.

Mahalle sakinlerine, en son Kurumda görevli bazı teknisyenlerin, 2-2.5 aya kadar eski ADSL hızı sunan saha dolaplarının dönüşümü yapılıp Fiber-VDSL’e geçilecek şeklinde bilgi verilmiş.

Halbuki Yunus Nadi, Rasim Saka ve Şehit Bülent Kula caddelerinde fiber kablolar yerlere döşendi, sadece saha dolaplarının Fiber – VDSL dönüşümleri yapılıp evlere gelen bakır kablolar üzerinden hızlı interneti sunacaklar. Durumla ilgili olarak bölge sakinleri yine alışılageldik oyalama taktiklerinden biri olduğuna inandıklarını ifade ediyorlar.

Evimize internet nasıl gelir?

Binanın girişinde ankastre bulunur, bu ankastrelere Türk Telekom’dan gelen bakır kablolar bağlanır. Tahmin edebileceğiniz üzere, ankastreden de dairemize gelir.

Bu bakır kablolar önce saha dolabına, oradan da omurgaya bağlanır. Omurga üzerinden Türk Telekom santraline yönlenir. Sizin istediğiniz bilgi hangi sunucuda ise oraya kadar bu yönlendirilme işlemi devam eder.

Bu süreç ne kadar kısalırsa siz bilgiye daha hızlı ulaşırsınız. Kablo uzadıkça sinyal seviyesi düşer. Örn. Kültür mahallesi 226 sokaktaki kabloların uzunluğu santrale kadar 1200 metreyi bulmaktadır. ADSL olan saha dolabı Fiber- VDSL dönüşümü yapılınca veriler bakır kablo üzerinde değil ışık ile veri iletimi yapan fiber kablolara aktarılır.

İşte ışık hızında internet tabiri buradan çıkıyor. ADSL ile 16 megabit hızlara ulaşırken VDSL ile 300 megabit’e kadar hızlara ulaşılabilir. Fiber üzerinde ise 10.000 megabit’e internet bağlantı hızı alınabilir.

  1. Yüzyıl’da Aliağa gibi gelişmiş bir sanayi kentinde çok sayıda insanın Türk Telekom’un verdiği kaplumbağa hızındaki interneti kullanmak durumunda olması son derece ilginç ve üzücü bir durum olarak değerlendiriliyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com