Ana sayfa » Güncel » İZSU, İZULAŞ VE İZDOĞA EMEKÇİSİ, BAŞKAN SOYER’DEN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASINI BEKLİYOR..

İZSU, İZULAŞ VE İZDOĞA EMEKÇİSİ, BAŞKAN SOYER’DEN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASINI BEKLİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDOĞA, İZULAŞ ve İZSU Genel Müdürlüğünde örgütlü Belediye İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında geçtiğimiz şubat ayında başlayan ve pandemi nedeniyle 3 ay ara verilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde aradan geçen süreçte bir türlü anlaşma sağlanamadı.

Belediye yüzde 17’lik maaş artışında diretirken sendika ise bu oranın yüzde 23’e çıkarılmasını talep etti.

İşçiler, Başkan Soyer’in bir çok kez verdiği sözü tutması isterken yüzde 20’nin üzerinde bir rakama anlaşma sağlanabileceğini aksi takdirde yapılacak eylemler ile seslerini duyurmaya kararlı olduklarını dile getiriyor.

“FARK AÇILIR, TUNÇ BAŞKANIN BUNA İZİN VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ..”

Yüzde 20’nin altındaki bir rakamda diğer şirketlerle aradaki farkın daha da açılacağını belirten işçiler Tunç Başkanın son anda da olsa haklı isteklerine olumlu bir yanıt vereceğine inandıklarını söylüyor.

YÜKSEK HAKEM SÜRECİ BAŞLADI..

Bu güne kadar yürütülen görüşmelerden bir sonuç elde edilemeyince geçtiğimiz Cuma günü yani 21 Ağustos’ta 2 bin 250 personeli kapsayan İZDOĞA ile İZSU’da görev yapan 550 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Ankara’ya, Yüksek Hakem Kurulu’na giderken 950 çalışanı kapsayan İZULAŞ’ta ise 24 Ağustos’ta (Bugün) sendika tarafından işyerlerine grev ilanı asılacağı öğrenildi.

6 aydır toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını bekleyen işçiler toplu iş sözleşmelerinin yüksek hakemde değil masa başında bağıtlanmasını istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nda örgütlü işçi ile Belediye İş Sendikası’na üye işçi personel arasında yüzde 24’lük maaş farkının oluştuğunu belirten işçiler, Başkan Soyer’den aradaki makası kapatmasını istedi.

İşçiler, Başkan Soyer’e yerel seçimler öncesi meydanlarda belediye çalışanlarına verdiği ‘Eşit işe eşit ücret’ sözünü hatırlatarak sözünü tutmasını istedi.

İZBETON DA EL SIKIŞILDI..

Öte yandan yine İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZBETON Şirketinde örgütlü Belediye İş Sendikası 3 No’lu Şube ile belediye yönetiminin geçtiğimiz hafta sonu yaklaşık 12 saat süren görüşme sonrası el sıkıştığı öğrenildi.

İZBETON’da çalışan yaklaşık 750 işçiyi kapsayan TİS’in pazartesi günü imzalanacağı sızan bilgiler arasında yer alırken varılan anlaşma uyarınca ne kadar maaş artışının olacağı ise açıklanmadı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com