Ana sayfa » Güncel » “TÜRKİYE, TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİNİ KARADENİZ’DE GERÇEKLEŞTİRDİ..”

“TÜRKİYE, TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİNİ KARADENİZ’DE GERÇEKLEŞTİRDİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde çarşamba günü duyurduğu “Şu anda bu müjdenin hayalleri, rüyası içindeyiz.

Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum” dediği ‘müjde’yi açıkladı.

Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında “Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi” diyerek söz konusu ‘müjdeyi’ duyurdu.

İşte merakla beklenen açıklama:

Bugün ülkemiz bakımından tarihi öneme sahip bir müjdeyi paylaşmak için sizlerle bir aradayız.

Enerji milli bağımsızlığın gerçek anlamda tesisinde çok büyük öneme sahiptir. Dünyada son bir asırdır yaşanan hiçbir karmaşa, kaos, savaş yoktur ki gerisinde öyle veya böyle enerji hesabı yatmasın. Petrol ve doğalgaz sahalarının kontrolü için milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur.

Biz Libyalı kardeşlerimizin çağrısıyla onları darbecilerden kurtarmanın mücadelesini verirken birileri petrol sahalarının dibinde bitivermiştir. Hamdolsun biz önceliğimizi asla değiştirmedik. Hep önce insan, önce dostluk, önce mazlumlar dedik. Önce hak hukuk adalet dedik. İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize bambaşka bir kapı açtı. Artık bu alanda en üst lige çıkmış bir Türkiye var.

Kimsenin günahını almıyoruz, belki de gerçekten aradılar ama bulamadılar. Ama biz artık bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük. Bu tür çalışmaların kiralama ile değil doğrudan milli kuruluşlarımız aracılığı ile yürütülmesini kararlaştırdık.

“TÜRKİYE, TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİNİ KARADENİZ’DE GERÇEKLEŞTİRDİ”

Ardı ardına 3 sondaj gemisini ülkemiz derin deniz arama filosuna kattık. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık.

Sevincimizi hep birlikte yaşamak için, şimdi müjdemizi paylaşıyorum.Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.

Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna 1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.

Kendisini boğazdan uğurladığım günü hatırlıyorum ve o uğurlayışımız ile birlikte hamdolsun neticeye de ulaşmış olduk.

“Fatih Sondaj Gemimiz ismine layık bir başarıyla hepimizi gururlandırdı.”

Tuna 1 diye adlandırılan Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test, analiz, mühendislik çalışmaları tamamlandı. Kuyudan elde edilen verilen aynı bölgede yeni doğalgaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. İnşallah devamı en kısa sürede gelecek.

Artık geleceğimize daha güvenle bakacağımıza inanıyoruz. Hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz.

Doğalgazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleri ile birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır.

“AKDENİZ’DEKİ FAALİYETLERİMİZE HIZ VERECEĞİZ”

Böylece bunca yıl sabırla yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış oluyoruz.

İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz’den de bekliyoruz. Bakımda olan Kanuni’nin de yıl sonunda devreye girmesiyle Akdeniz’deki faaliyetlerimize hız vereceğiz. Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.

Biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya Gaz Sahası ile bismillah dedik. Allah’ın izniyle devamı gelecek.

Sadece denizlerde değil, kendi topraklarımızdaki aramaları da daha sıkı ve bilinçli şekilde yürütüyoruz. Diğer ülkelerdeki arama ruhsatlarımızı da çoğaltıyoruz. Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Türkiye yıllarca bunun sancısını çekmiş bedelini ödemiş bir ülkedir.

Denizlerde ve karada daha çok arama yapıp netice alıp enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak dinlenmek yok. Kimsenin hakkına gözümüzü dikmeden, kimseye de hakkımızı yedirmeden hedeflerimize yürümeyi sürdüreceğiz. Yunanistan başta olmak üzere bu meselede karşımıza dikilenlerin hepsi haklı olduğumuzu gayet iyi biliyor.

“EN BÜYÜK ZARARI AB’YE VERECEĞİ UNUTULMAMALIDIR”

Ortada dolaşan hiçbir geçerliliği olmayan saçmasapan haritaların yarın en büyük zararı AB’ye vereceği unutulmamalıdır.

Türkiye’nin bu konudaki kararlılığını gerektiğinde bedel ödeme ve ödetme azmini görmek istemeyenler sahada da masada da cevaplarını alacaklardır.

Bugün gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağız. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Doğalgaz rezervi keşfinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemize ve milletimize bu sevinci yaşatan kurumlarımızın tüm mensuplarını tebrik ediyorum. Özellikle bu sürece öncülük eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımız Berat Albayrak ve Fatih Dönmez’e birkez daha teşekkürlerimi sunuyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com