Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » 12 MİLYAR IŞIK YILI UZAKLIKTA SAMANYOLU BENZERİ BİR GALAKSİ KEŞFEDİLDİ..

12 MİLYAR IŞIK YILI UZAKLIKTA SAMANYOLU BENZERİ BİR GALAKSİ KEŞFEDİLDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İçinde bulunduğumuz yıldız sisteminin merkezinde yer alan Güneş gibi en az 200 milyar yıldıza ev sahipliği yapan Samanyolu Galaksisi, evrende bulunan sayısız galaksiler arasında yalnızca bir tanesidir.

Evrende ne kadar az bir alanı kapsadığımızı aklımız henüz almıyorken bile evren, yeni sürprizlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

İşte gözlemlenebilir evrende karşımıza çıkan son sürpriz, bize oldukça uzak bir noktada kendisini gösterdi. Nature dergisinde yayınlanan çalışmaya göre Atacama Large Milimeter Array teleskoplarını kullanan gök bilimciler, Samanyolu Galaksisi’ne 12 milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan ve bizim galaksimize oldukça fazla benzeyen yeni bir galaksi keşfetti. Ancak galaksinin ilgi çeken tek özelliği bu değildi.

Galaksi, gök bilimcilere çığır açan bilgiler de sundu:

Gök bilimcilere göre elde edilen sonuçlar, galaksilerin nasıl meydana geldiği konusunda çığır açacak bilgiler ortaya çıkarmıştı. Sonuçlar, yakınımızdaki sarmal galaksilerde ve Samanyolu’nda gözlemlenen yapıların 12 milyar yıl önce de zaten yerinde olduklarını söylüyordu. Galaksinin görüntülerini gören araştırmacılar, karmaşık bir galaksi görmeyi beklerken tamamen düzenli bir yapıya sahip galaksiyle karşılaşmışlardı.

Bizim galaksimize ve etrafımızdaki galaksilere fazlasıyla benzediği söylenen SPT0418-47’nin şu anki haliyse bizden bir hayli farklı olabilir. Araştırmacılara göre SPT0418-47, Samanyolu’nun aksine eliptik galaksi haline dönüşmüş olabilir. İçinde bulunduğumuz Samanyolu Galaksisi, sarmal galaksi sınıfında yer almaktadır..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com