Ana sayfa » Yerel » OKURLAR; “YANGIN NASIL ÇIKTI” DİYE SORDU, BİZ DE ARAŞTIRDIK..”

OKURLAR; “YANGIN NASIL ÇIKTI” DİYE SORDU, BİZ DE ARAŞTIRDIK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz 30 Temmuz tarihinde Star Rafinerisinin üst kısmındaki makilik alanda çıkan yangın, ormanlık alana sıçramadan söndürülmüştü. Ancak makilik te olsa çok geniş bir alan bu yangından zarar gördü.

Aynı günün ilerleyen saatlerinde SOCAR Türkiye’den yangınla ilgili yapılan açıklama da şunlar söylendi;

“İzmir Orman İşletme Müdürlüğü Aliağa Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ormanlık alanda henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıkmıştır.

SOCAR Türkiye’nin iştiraklerinin yer aldığı sahanın dışında meydana gelen yangınla ilgili saat 16.00 civarında gelen bilgi üzerine grup bünyemizde bulunan itfaiye ekipleri hızla devreye girerek yangına 10 dakika içinde ilk müdahaleyi yapmıştır.

Bu arada Orman Bakanlığı İl ve İlçe Genel Müdürlükleri ile irtibata geçilirken İzmir Aliağa’daki diğer itfaiye ekipleriyle çevre tesislerden gelen destekle karadan, Orman İl Müdürlüğü’nün yangın söndürme helikopterinin ise havadan müdahalesi devam etmekte olup, yangın kısmi olarak kontrol altına alınmıştır.

Bölgemizde yaşanan yangınla ilgili derin bir üzüntü yaşadığımızı bildirir grup olarak yangının kontrol altına alınması için tüm gücümüzle her türlü desteği verdiğimizi belirtiriz.”

Star yetkilileri bilgi talebimizi; “Biz bu konuyla ilgili daha önce bir açıklama yapmıştık, onun dışında elimizde bir bilgi yok. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir alan olduğu için onlara sorabilirsiniz”. şeklinde yanıtladı.

Sonrasında yangının çıkış nedeni ile ilgili hiç bir kurumdan resmi bir açıklama yapılmadı. Kuzey Ege Haber okurları hem haberin altına yaptıkları yorumlar hemde yolladıkları mesajlarla yangının çıkış nedenini öğrenmek istedikleri ifadesinde bulundu. Bazı okurlar ise kendilerince tahminlerde bulundular yorumlarda.

Bugün itibariyle Aliağa Orman İşletme Şefliğini aradık, yangının çıkış nedeni ile ilgili bilgi almak istediğimizi ifade ettik, Orman Bölge Müdürlüğüne yönlendirildik. Bölge Müdürlüğüne yaptığımız arama da ise Özel Kalem tarafından Müdür beyin toplantıda olduğu söylendi ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğüne yönlendirildik.

Müdür beye, yangınla ilgili bir rapor hazırlıyormuşsunuz, bu rapor hazırlandı mı, hazırlandı ise yangın nedeni ne olarak belirtildi diye sorduğumuzda, “Hayır, biz böyle bir rapor hazırlamıyoruz, biz sadece söndürdük o yangını Aliağa Emniyet Müdürlüğü araştırıyor yanıtını aldık.

Konuyla ilgili farklı kaynaklardan yaptığımız araştırmada, görüşlerine başvurduğumuz kişiler yangının kırık cam parçası gibi mercek görevi görebilecek bir şeyden dolayı çıkmış olabileceği, kundaklama yada benzeri bir şeyin söz konusu olmadığı ifadesinde bulundu.

Yangının tanklara yakın bir bölgede meydana geldiği ve bir çok kameranın bulunuyor olmasının kasıtlı olarak çıkarılmış olma ihtimalini ortadan kaldırdığı bilgisi edinildi.

Son olarak Aliağa İtfaiyesi kaynaklarından ise, Yangına takviye olarak gittiklerini, gerekli müdahale de bulunduklarını ancak raporu kendilerinin hazırlamayacakları bilgisi edinildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com