Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » KORONAVİRÜSÜN ZAYIF NOKTASI BULUNDU!..

KORONAVİRÜSÜN ZAYIF NOKTASI BULUNDU!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 hastalığı, temelde SARS-COV-2 aslı bir tür koronavirüsün insan hücrelerine enfekte olmasına dayanıyor.

Ancak bilim insanları, SARS-COV-2 virüsünün insanlara enfekte olmasını engelleyebilecekleri bir zayıf noktasını bulduklarını düşünüyorlar.

Geçtiğimiz hafta ACS Nano adlı bir dergide yayınlanan bir araştırmaya göre ABD’deki Northwestern Üniversitesi’nden bilim insanları, SARS-COV-2’nin bir zayıf noktasını bulabilmek için virüsü incelemeye başladılar ve virüsü yok etmekten ziyade insanları enfekte etmesini engelleyebilecekleri bir yöntem keşfettiler.

Elektrostatik kuvvet kullanılarak koronavirüsün insanları enfekte etmesi engellenebilir..

Bilim insanları, insan hücrelerini koronavirüsten korumak için elektrostatik kuvvete güveniyorlar. Bildiğiniz gibi elektrostatikte zıt yükler birbirini çekerken aynı yükler birbirini iter. SARS-COV-2’nin insan hücrelerine tutunmasını sağlayan başak proteinlerin yanı başında, pozitif yüklü bir bölge bulunuyor.

Virüsün hedef aldığı hücrelerdeki reseptörler ise negatif yüke sahip. Bu nedenle koronavirüs, insan hücrelerine normalden daha hızlı enfekte olabiliyor.

Bilim insanlarına göre başak proteinleri ile pozitif bölge arasında 10 nanometrelik bir mesafe bulunuyor. Bu mesafe, insanlar için fazlasıyla küçük olsa da elektrostatik çekim için oldukça büyük bir mesafe.

Bilim insanlarının temel amacı bu 10 nanometrelik açıklıktan faydalanarak söz konusu pozitif bölgeyi negatif yüklü bir protein ile bloke etmek.

Gerçekleştirilen testlerde söz konusu yöntem denenerek koronavirüsün konakçı hücreleri enfekte etmesi engellenebilmiş olsa da yöntemin tüm dünyadaki insanlar üzerinde kullanılabilir hale gelebilmesi için önümüzde hala epey çalışma ve geliştirme süreci bulunuyor..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com