Ana sayfa » Güncel » COVİD-19 POZİTİF HASTAYA: “EVE TOPLU TAŞIMA İLE GİDİN” DEDİLER!..

COVİD-19 POZİTİF HASTAYA: “EVE TOPLU TAŞIMA İLE GİDİN” DEDİLER!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Menemen ilçesinde yaşayan ve Covid-19 şüphesiyle Ege Üniversitesi Hastanesi’ne müracaat eden bir vatandaş yaşadıklarını çektiği bir video ile anlattı.

4 Ağustos günü kendini iyi hissetmemesi nedeniyle koronavirüs şüphesi ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne giden kişi kendisine test uygulandığını hastane yetkililerinin sonuçların 4-6 saat arasında çıkacağını ve sonuçlar çıkana kadar işine gidebileceğini söylediklerini aktardı. 

Test sonucunu beklerken işe gidip çalıştığını söyleyen kişi aynı gün gece 1’de sonucunun pozitif olduğunu öğrendiğini belirtti. İddiaya göre sonuçların gelmesinden sonra tekrar hastaneye giden kişiye tomografi çekildi, kan testi uygulandı ve gece 05.30’da sonuçları hastaya bildirildi.

Hastanın aktardığına göre kendisine kan değerlerinde ve tomografide bir sorun olmadığı söylendi. Gece 01.00’den sonuçlarının geldiği ve 05.30’a kadar kendisiyle hiçbir hastane görevlisinin ilgilenmediğini söyleyen hastaya işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendisine 14 gün karantinaya girmesi gerektiği ve 5 gün sonra tekrar teste girmek için hastaneye gelmesi gerektiği ifade edildi.

COVİD-19 POZİTİF HASTAYA: EVE TOPLU TAŞIMA İLE GİDİN!

Hastane yetkililerine eve nasıl gideceğini soran hastaya iddiaya göre Bornova’da bulunan Ege Üniversitesi Hastanesi’nden Menemen’de bulunan evine toplu taşıma kullanarak gitmesi söylenildiğini ve kendisinin de buna uyarak toplu taşıma ile eve döndüğünü aktardı.

Konuyla ilgili olarak Sağlık Müdürlüğü’nü de arayarak özel aracı olmadığını ve test yaptırmaya nasıl gideceğini soran kişiye müdürlükten iddiaya göre ‘yapacak bir şey yok, halk otobüsü ile gideceksiniz’ yanıtı geldi.

Hastane yetkililerine evde ailesiyle yaşadığını aktaran Covid-19 pozitif hastaya ‘onlarda belirti yoksa test yapmaya gerek yok’’ denildiği yine hasta tarafından aktarıldı. Ardından ailesine Menemen Devlet Hastanesi’nde test yapıldığını fakat sonuçların 24 saatten uzun süredir kendilerini iletilmediğini aktaran kişi; ‘’Hollanda’dan, İtalya’dan uçaklarla hasta getiriyorsunuz, Menemen’den Bornova’ya götüremiyorsunuz’’ diyen kişi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da istifaya çağırdı.

MENEMEN DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ’NDEN TELEFON!

Yaşananların ardından covid-19 testi pozitif çıkan hastayı arayan Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi’nin kendileriyle özel olarak ilgilenileceği bilgisini verdiği, ailenin ve hastanın ise gelen telefona ‘Bizim gibi yüzlerce insan aynı sıkıntıları yaşıyor, bizim derdimiz sadece bizimle ilgilenilmesi değil, pandemi sürecinde doğru politika izlenmesi ve daha etkili tedbirler alınmasıdır’ dediği öğrenildi..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com