Ana sayfa » Güncel » BİLL GATES’TEN SALGININ BİTME TARİHİNE İLİŞKİN TAHMİN..

BİLL GATES’TEN SALGININ BİTME TARİHİNE İLİŞKİN TAHMİN..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koronavirüs, şu ana kadar açıklanan resmi rakamlara göre 19 milyondan fazla insana bulaşırken 720 binden fazla insanın da hayatını kaybetmesine neden oldu. Tüm dünyayı saran ve hayatın her alanında etkisini gösteren bu salgın için çeşitli aşı ve ilaç tedavileri için de hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Dünyanın en zengin insanların bir tanesi olan Bill Gates de ilaç ve aşı tedavileri konusunda oldukça iyimser. Yaptığı bağış kampanyaları ve yardım kuruluşuyla da bilinen ünlü milyarder, salgın için bir sonun olduğunu düşünüyor.

Bill Gates’ten salgının ne zaman biteceğine dair tahmin..

Ancak Bill Gates’e göre bu salgının sonunu görmemize en azından bir yıl daha var. Gates, aşı ve ilaç konusunda oldukça etkileyici gelişmelerin yaşandığını söylerken zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini tahmin ettiğini söyledi.

Çin ve Rusya konusundaki endişelerini de dile getiren Gates, buradaki aşı geliştirme çabalarında çok büyük bir baskı olduğunu, düzenleyicilerin aşıların güvenli ve verimli olduğunu bilmeden insanlara verilmesine izin verebileceğini söyledi. Gates, “Sadece yan etkilerini kontrol etmek için 3. fazda muhtemelen üç ya da dört aya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Ünlü iş insanı, geçtiğimiz ay Business Insider’a verdiği bir röportajda da bilim insanlarının oldukça güvenli ve verimli bir aşı geliştireceğine inandığını söylemişti. Gates, bunun sebebi olarak ise dünya genelindeki 160’dan fazla aşı çalışmasını göstermişti.

Gates, ayrıca “en iyi aşının” dünyayla paylaşılmaması durumunda COVID-19’un sürekli yeniden hortlayacağını da söyledi. Ayrıca önümüzdeki kış ve güz sezonunun da oldukça çetin geçeceğini dile getirdi..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com