Ana sayfa » Güncel » KOŞTU VE MECLİS ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSU!

KOŞTU VE MECLİS ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSU!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP ve İYİ Parti Bergama İlçe Teşkilatları, Bergama’nın endüstriyel kültür mirası olarak adlandırılan eski Sümerbank Tekstil Fabrikası’nın devri ile ilgili AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu ile AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri hakkında ‘Görevi Kötüye Kullanma’ ve ‘Görevi İhmal’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Geçen ay yapılan meclis toplantısında ifraz edilen eski Sümerbank Tekstil Fabrikası’nın, Ağustos Ayı Belediye Meclis Toplantısında devir edilmesine karar verildi. Karara tepki gösteren CHP ve İYİ Parti İlçe Teşkilatları AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu ve kararı onaylayan AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri hakkında ‘Görevi Kötüye Kullanma’ ve ‘Görevi İhmal’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuna, İYİ Parti Meclis Üyesi Av. Olgu Altuğ, CHP Meclis Üyesi Selim Tok ve parti hukukçuları destek verdi.

“BUNA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ..”

Yapılan ortak açıklamada; “Bergama’nın havasını soluyan, bu topraklarda geçimini sağlayan, geçmişte annesinin, babasının, atasının geçim kaynağı olmuş, Bakırçay’ı kalkındırmış, hala da üniversite öğrencilerine hizmet vermekte olan, Bergama’nın kent belleğine işlenmiş, sayılı endüstriyel miraslarından biri Sümerbank Tekstil Fabrikası’nın arazisinin oldubittiye getirilerek Bergamalının malı olmaktan çıkarılmak istenmesine seyirci kalmayacağız” denildi.

“KORUMA BÖLGE KURULU’NDAN İZİN ALINMADI..”

2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 65. vd Maddelerine Muhalefet’ gerekçesiyle Bergama Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçelerde; “İlgili Karar Bergama Belediyesi Başkanlığı’nca bilinmesine ve belediyenin parseli koruma yükümlülüğü olmasına karşın, İzmir İli Bergama İlçesi Atatürk Mah. 935 ada 1 parselde 25/06/2020 tarihinde ifraz işlemi yapılmış ve parsel 935/2 ve 935/3 olarak iki ayrı parsele ayrılmış, ardından 06/08/2020 tarihli Belediyesi Meclisi Toplantısında, Belediye tarafından İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınmaksızın tescilli parselin bir başka kamu kurumuna devrine koruma kararı da ihlal edilmek suretiyle oyçokluğu ile karar verilmiştir”

ŞÜPHELİLERİN CEZALANDIRILMASI İÇİN GEREĞİNİN YAPILMASI..

“Hakkında koruma kararı bulunan ve bu konudaki sorumluluğu belediyeye bırakılan parselin bu şekilde kuruldan izin alınmaksızın devrini gündeme alan ve gündem maddesinin kabulü yönünde oy kullanan ve devrine karar verilmesine sebebiyet veren Belediye Başkanı Hakan Koştu ile kabul oyu kullanan Belediye Meclis Üyeleri; Aşkın Uyar, Memduh Çoban, Orçun Ersezgin, Mahmut Sağlık, Bilir Altay, Yusuf Burcu, Serkan Bölükoğlu, Mehmet Sarıkaya, Mehmet Balcı, İbrahim Yerlikaya, Taner Tekin, Cüneyt umutlu, Abidin Kumova, Halil Pehlivan, Sercan Akman, Mesut Cihan Öztürk taraflarınca 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 65. vd Maddelerine Muhalefet Suçu, Görevi Kötüye Kullanma ve Görevi İhmal Suçlarını oluşturduğundan Sayın Savcılığınıza müracaatta bulunma zorunluluğumuz doğmuştur. Yukarıda açıkladığımız nedenlerle ve Sayın Cumhuriyet Başsavcılığı’nızca yapılacak Soruşturma neticesinde re’sen tespit edilecek diğer nedenlerle; şüphelilerin cezalandırılması için gereğinin yapılması saygıyla arz ve talep olunur” ifadelerine yer verildi..

Kaynak-Ajans Bakırçay

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com