Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA 4 ORTAĞIN KURBANI, TÜBERKÜLOZ’LU ÇIKTI!..

ALİAĞA’DA 4 ORTAĞIN KURBANI, TÜBERKÜLOZ’LU ÇIKTI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da dört vatandaşın kurban vecibelerini yerine getirmek için aldığı kurbanlık tosun, tüberküloz’lu çıktı.

Konu ile ilgili Kuzey Ege Haberi arayan isminin gizli kalmasını isteyen vatandaş şunları söyledi;

Kurban pazarından büyük baş hayvan aldık. 4 kişi kendi bahçemizde kestik, kaburgalarındaki siyah kitlelerden, ciğerleri ve böbreklerindeki kitlelerden hayvanın tüberküloz olduğu anlaşıldı. Resimleri size gönderiyorum.

İlk önce mezbaha veteriner hekimi ciğerleri gördü sakın ellemeyin dedi, kim varsa yanından uzaklaşsın bıçakları kaynatın şeklinde uyarı da bulundu.

Aliağa ilçe tarım müdürlüğü arandı oradan 2 veteriner hekim geldi, hayvana baktılar hayvanın tüberküloz verem olduğunu tespit ettiler. Sonra Belediye ekipleri hayvanı alıp itlaf etti.

Bizde keserken kullandığımız tüm giysileri yaktık, bıçakları kaynattık. Evet, biz hayvanı yemedik, ancak satın aldığımız ahırda 20’ye yakın büyükbaş hayvan vardı, onların durumu nedir, onlarda hastamıydı bunu bilmiyoruz. Umarım değildir.

“BİZ BU BAYRAM MAALESEF KURBAN VECİBEMİZİ YERİNE GETİREMEDİK..”

Biz bu bayram maalesef bu durumdan dolayı kurban vecibemizi yerine getiremedik, inşallah bizimki dışında hasta hayvan yoktur diye temenni ve teselli de bulunuyoruz, yapacak bir şey yok çünkü.

“GELİP OLAYA EL KOYDUK, HASTALIKLI HAYVANI İTLAF ETTİK, VATANDAŞLARI DA BİLGİLENDİRDİK..”

Konuyla ilgili Belediye Veteriner Hekimliğinden de bilgi aldık. Vatandaşlar satın aldıkları kurbanı kendi bahçelerinde kesmişler, bizim sorumluluk alanımız dışında bir yer burası. Durum bize iletildiğinde gelip görevli arkadaşlarla birlikte duruma el koyduk, hastalıklı hayvanı itlaf ettik, vatandaşlara da gerekli uyarılar da bulunduk denildi, Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimliğince.

HAYVANIN GELDİĞİ YER YANİ KAYNAK BELLİ, DİĞER HAYVANLARIN DA HASTA OLMASI ZAYIF BİR İHTİMAL..

Araştırmaya İlçe Tarım ve Kurban Komisyonu açısından da devam ettik. Bununla ilgili Kurban Komisyonunun gerekli raporu düzenlediği, hayvanın geldiği yerin kaynak olarak belli olduğu, orada belirlenmiş böyle bir duruma rastlanılmadığını, kurbanlık hayvanlarda karne bulunduğunu, kaçak hayvan kesiminin kesinlikle söz konusu olmadığı bilgisi edinildi.

-Hayvanın satın alındığı ahırda 20 civarında büyükbaş hayvan olduğu, hepsinin satılmış olma ihtimalinin yüksek olduğu, diğer hayvanlarda da hastalık bulunma ihtimalini sorduğumuzda yetkilileri; “Böyle bir ihtimalin en fazla %5 olabileceği, diğer hayvanlarda tüberküloz olduğunu düşünmedikleri ifadesinde bulunuldu.

Konuyla ilgili araştırmaya devam ediyoruz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com