Ana sayfa » Güncel » TÜKETİCİ UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCU’YA BAŞVURMAK ZORUNLU OLDU..

TÜKETİCİ UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCU’YA BAŞVURMAK ZORUNLU OLDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tüketicileri yakından ilgilendiren bir düzenlemenin de olduğu kanun teklifine göre tüketici mahkemelerinde görülen uyuşmazlıklarda artık dava açmadan önce arabulucuya başvurmuş olma, zorunlu hale geliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Uzm. Arb. Av. İrfan Medet Akpınar şunları söyledi;

Hukuk Mahkemeleri Kanunu değişikliği ve Tüketici Uyuşmazlıklarında Dava Şartı Arabuluculuk düzenlemesi içeren Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

“Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a eklenen maddeye göre, Tüketici Hakem Heyetinin görevi kapsamında olan uyuşmazlıklar; Tüketici Hakem Heyeti kararlarına yapılan itirazlar; ihtiyati tedbir ve tespit davaları; üretimin veya satışın durdurulması ve malın toplatılmasına ilişkin davalar; tüketici işlemi mahiyetinde olan ve taşınmazın aynından doğan uyuşmazlıklar hariç olmak üzere; tüketici mahkemelerinde görülen uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce arabulucuya başvurmuş olma, dava şartı olarak kabul edildi.

Dava şartı olan arabuluculukta, arabulucuya başvurmadan doğrudan dava açılması halinde dava usulden reddedilmekte.

Bugünden itibaren, Tüketici Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Dava Şartı Kapsamına alındı. Hayırlı olsun..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com