Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » NASA’DAN YENİ MARS GÖREVİ İÇİN ANİMASYONLU VİDEO..

NASA’DAN YENİ MARS GÖREVİ İÇİN ANİMASYONLU VİDEO..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 30 Temmuz’da gerçekleştireceği yeni fırlatma etkinliği ile bir sonraki Mars görevini resmen başlatacak.

Mars’ta geçmişte var olduğu düşünülen yaşama dair izlerin aranacağı görevde aynı zamanda Mars’tan alınan örnekler Dünya’ya getirilecek. En azından hedef bu yönde…

Resmi YouTube kanalı üzerinden yeni bir video yayınlayan NASA, videoda neden yeni bir Mars görevi başlatacağını, görevde kullanılacak uzay araçlarını ve görevin amaçlarını basit bir dille özetliyor. 2 boyutlu animasyonlarla oluşturulan video, ‘Mars’a geri dönüyoruz’ yazısı ile başlıyor.

“NASA, Kızıl Gezegen’i araştırmak için yeni bir keşif aracı gönderiyor. (Araç) 7 aylık bir yolculuktan sonra 7 dakikalık bir iniş ile yüzeye ulaşacak ve Jezero Krateri’ne iniş yapacak.” ifadelerinin kullanıldığı videoda yeni Mars keşif aracının adının Perseverance, ona eşlik eden küçük helikopterin adının ise Ingenuity olduğu belirtiliyor.

Ingenuity, Mars’a gönderilmiş ilk uçabilen uzay aracı olacak ve bu nedenle onun Mars üzerindeki yetenekleri, gelecekte gerçekleştirilecek görevler için önemli bir referans olacak. Bununla birlikte NASA, söz konusu görev ile birlikte ilk kez Mars’tan topladığı toprak örneklerini Dünya’ya getirmeyi planlıyor.

NASA’nın yeni Mars görevi için paylaştığı tanıtım videosu..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com