Ana sayfa » Güncel » LOJMAN İSE NEDEN BOŞ DURUYOR, DEĞİLSE NEDEN KİRAYA VERİLİP GELİR ELDE EDİLMİYOR?

LOJMAN İSE NEDEN BOŞ DURUYOR, DEĞİLSE NEDEN KİRAYA VERİLİP GELİR ELDE EDİLMİYOR?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da Kazım Dirik Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde alt katında Vakıfbank Şubesinin bulunduğu binada 4 adet lojman dairesi var, bunlar bankaya ait lojmanlar.

İddiaya göre bu lojmanlar yaklaşık 10 senedir boş duruyor. Aliağa gibi kiraların 1.500 liradan başladığı üstelikte ana arter üzerinde bulunan 4 adet dairenin her birinin bugünkü kira bedelleri üzerinden en az 2 bin lira olduğu aşıkar.

AYLIK 96 BİN, YILLIK İSE, 1 MİLYON 152 BİN LİRA ZARAR..

Basit bir hesapla yine bugünkü rayiçler üzerinden 4 adet dairenin kirası aylık 8 bin lira, yıllık 96 bin lira yapıyor. Lojman dairelerinin boş durduğu 10 sene üzerinden hesaplama yapıldığında ise yaklaşık bir milyon lira gibi bir meblağ ortaya çıkıyor. Eğer iddia doğruysa bir devlet bankası olan Vakıfbank’ın 1 milyon liranın hayli üzerinde zarara uğratılması söz konusu.

LOJMAN İSE NEDEN BOŞ DURUYOR, DEĞİLSE NEDEN KİRAYA VERİLİP GELİR ELDE EDİLMİYOR?

Oysa örneğin İlçe Seçim Müdürlüğüne Adliye’de bulunan büronun ” yer darlığı” nedeniyle boşaltılmasından sonra Enka Spor Salonunda ana kapı girişinde bir yer tahsisi yapılmıştı, İlçe Seçim Müdürlüğü boş duran lojman dairelerinden birine yerleştirilebilirdi. En azından boş duracağına kiraya verilip banka adına hatırı sayılar bir gelir elde edilebilirdi.

Banka yönetimi haberle ilgili açıklama yapmak isterse cevap hakkı olarak memnuniyetle kabul edeceğimizi duyuruyoruz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com