Ana sayfa » Güncel » VATANDAŞA DAĞITILAMAYAN MASKELER YURT DIŞINA SATILMIŞ!..

VATANDAŞA DAĞITILAMAYAN MASKELER YURT DIŞINA SATILMIŞ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de parayla satışının yasaklandığı, insanların evine kapandığı dönemde, ücretsiz dağıtımının yapılamadığı mart-nisan aylarında yurt dışına 14 milyon maske ihraç edildiği ortaya çıktı.

ANKA Haber Ajansı, koronavirüs döneminin simgesi haline gelen ‘maske’ üretimi ve ihracatında yaşananları belgeleriyle açıkladığı bir haber yayınladı.

Covid-19 pandemisi ile birlikte cerrahi ve koruyucu maske en temel günlük ihtiyaçlardan birisi haline geldi. Üretim ve tedarikle ilgili sorunlar pandeminin başlangıcından bu yana büyük ölçüde giderilmiş olsa da maske ve koruyucu ekipmanlara erişim özelikle mart ve nisan aylarında tüm dünyada önemli sorunlardan birisiydi.

YARISINI DEVLET SATTI..

Mart ve nisan aylarında Türkiye’den 13 milyon 927 bin 653 maske 12 milyon dolara ihraç edildi. Vatandaşlara maske dağıtımının bir türlü organize edilemediği günlere ilişkin gümrük kayıtları, özel izinlerle ilgili soruları da beraberinde getirdi. Yurtdışına satılan maskelerin yarısı Sağlık Bakanlığı’na Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) tarafından ihraç edildi.

Türkiye’de parayla maske satışının yasak olduğu bu dönemde Kuveyt, Kırgızistan, Somali, Bulgaristan ve Almanya’ya devlet şirketinin yaptığı ihracattan USHAŞ 5 milyon dolardan fazla gelir elde etti..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com