Ana sayfa » Siyaset » BÖKE; “BU DÜZEN ADALETSİZLİK YARATIYOR..”

BÖKE; “BU DÜZEN ADALETSİZLİK YARATIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

 KUZEYEGEHABER-Nüfusun 1 milyon 59 bin kişi artmasına rağmen, çalışabilir olup da çalışmaya istekli olanların sayısının 3 milyon 13 bin kişi azalmasını sorgulayan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İz gazeteye yaptığı değerlendirmesinde, iş umudunu yitirmenin nedenlerinin başında ekonomik krizle birlikte,“ Hükümetten tanıdığın varsa iş var ” anlayışından kaynaklı olduğunu söyledi.

Mutsuz milyonların umutsuzluk altında ezilmesinin, ekonominin var olan gücünü de eritip bitirdiğini belirten Böke, “Oysaki biz güçlü bir ülkeyiz ve o gücü umutla halka yaymakla yükümlü bir siyaset yürütmek durumundayız.

Umut yitiriliyor çünkü milyonlar “Ne yaparsam yapayım zaten mümkün değil.” duygusundalar, içinde doğduğum ailenin kaderini aşmam mümkün değil.” diye düşünüyorlar, doğduğum coğrafya kaderim hâline getirilecek.” diye düşünüyorlar, siyasi aidiyetler üzerinde den düzen beni ayrıştıracak.” diye düşünüyorlar. Bu ayrıştırmayı, düzendeki bu umutsuzluğu iktidarın siyasi tercihleri belirliyor” tespitinde bulundu.

“HİÇ BİRİ KADER DEĞİL..”

Bunların hiçbirinin kader olmadığını, bütün yurttaşlarına eşit, piyasa ve düzenin ortaya çıkardığı adaletsizlikleri açık tercihlerle düzelten, yeniden dağıtan, rantçı sermayeyi affetmeyen, asgari ücretlinin vergiden muaf olmasını sağlayan, adaletli güçlü bir sosyal devletle kader olmaktan çıkabileceğini vurgulayan Böke, “Oysaki sizin kurduğunuz düzende, iktidarın kurduğu rejimde ağır ekonomik ve sosyal eşitsizlikler var. Neden? Çünkü güçlü sosyal devletin yerini tek adamın parti devleti aldı” dedi.

“BU DÜZEN ADALETSİZLİK YARATIYOR..”

Sosyal devletin kimi tanıdığına değil, neyi yapabildiğine baktığını, Tek adamın parti devletinde ise neyi bildiğinize değil, kimi tanıdığınıza bakması yüzünden Milyonların iş aramaktan vazgeçtiğini söyledi. Ayrıştırıcı siyasi düzenin aynı zamanda ekonomide istihdam yaratmanın önünde de engel oluşturduğunu belirten Böke, “Sadece son bir yılda, kurduğunuz düzende 2,5 milyon istihdam yok olup gitti, yok oldu, var olan işler yok oldu.

Şimdi, işsiz olanın yerine koyun kendinizi, iş aramaya dair umudunuz olur mu? Var olan işleri yok eden bir düzende “Ararsam bulurum.” diye düşünür müsünüz? Düşünmesi mümkün değil çünkü düzen ağır bir adaletsizlik yaratıyor” diye konuştu.

“SOSYAL DEVLETİ MUTLAKA KURACAĞIZ..

Bireye “Ne yaparsam yapayım olmaz.” dedirten düzeni değiştirip bireye “Ben ben olduğum için hakkım olarak yapabilirim.” dedirtecek olan ve onunla dayanışan “Birlikte yaparız.” diyen güçlü bir sosyal devleti CHP’nin kuracağını söyleyen Böke, o sosyal devlet kurduğunda ülkede yaşanacak değişimleri şöyle sıraladı:

“Çağı yakaladığımızda bu ekonomiye can gelecek, renk gelecek. İçinde yolsuzluk ve kirli ilişkiler olmayacak, şeffaf olacak, halkın parası halk için kullanılacak. Ekonomi doğanın renklerine bezenecek, çevreci olacak, mavi ve yeşil olacak. Ekonomi toplumsal cinsiyet eşitliğini merkezine taşıyacak; kadını yaşatacak.

Ekonomi mor ve turuncu olacak. En önemlisi, ekonomi, sosyal demokrasinin rengiyle, dayanışmanın rengi kırmızıyla capcanlı karşımıza çıkacak. Bu ülkenin bütün çocuklarının, anne ve babalarının bütün renkleri ortaklaştıran bir hayalde ve hedefte buluşmalarını ve umudu vadedecek. İşte o zaman Ahmet amcanın kızı da Ayşe teyzenin oğlu da “Birlikte yapabiliriz.” diyecek.

AKP seçmeninin çocuğu da CHP, HDP, MHP ve İYİ PARTİ’li seçmenin çocuğu da omuz omuza çalışabilecek. İşte o zaman İzmir’de, Diyarbakır’da, Samsun’da, Hatay’da doğan da eşit imkânlarla “Ben bu ülkenin paydaşıyım.” diyecek. Biz, o güçlü sosyal devleti mutlaka kuracağız..”

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com