Ana sayfa » Güncel » AKPINAR; “YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YETERLİ DEĞİL, YARGILAMA HIZLANDIRILMIYOR..”

AKPINAR; “YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YETERLİ DEĞİL, YARGILAMA HIZLANDIRILMIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Arabulucu İrfan Medet Akpınar, Hukuk Mahkemeleri Kanununda yapılan değişiklikler ve Aracı şirketler ile ilgili önemli açıkalamalar da bulundu. Akpınar şunları söyledi;

“YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YETERLİ DEĞİL, YARGILAMA HIZLANDIRILMIYOR..”

Hukuk Mahkemeleri Kanununda yapılan değişiklikler yeterli değil. Hatta bazı maddeler bağlamında yargılamanın hızlandırılması yerine bir geriye gidiş söz konusu. Oysa hukukçular olarak bizim beklentilerimiz oldukça yüksekti.

ARABULUCU MEKANİZMASI DAVA ŞARTI HALİNE GETİRİLDİ..”

Bu yasanın olumlu tarafı ise, tüketici uyuşmazlıklarında Arabulucu mekanizmasını dava şartı haline getirmesidir. Dediğim gibi bazı hususlarda yargılamayı hızlandırmak yerine yavaşlatmasına sebebiyet vermesi söz konusu. Avukatların özellikle, delil toplama yetkisinin arttırılması olumlu bir gelişme.

“VATANDAŞIN ÖLÜSÜNÜN, YARALISININ SIRTINDAN PARA KAZANAN ARACI ŞİRKETLER VARDI..”

“Bir başka husus ise, vatandaşın, ölüsünün, yaralısının sırtından para kazanan aracı şirketler vardı. Ölünün cenazesine gelip şenin için şu kadar tazminat alırız diye kene gibi yapışıyorlardı. Bunların önüne geçilmesine yönelik olan karar, çok olumlu. Bu husus mutlaka, ya şahsın kendisinin, ya ailesi mirasçılarının yada hukukçular tarafından takip edilmeli.

“ÇOK CİDDİ RAKAMLAR ALIYOR, AMA DOĞRU BİLGİ VERMİYORLARDI..”

“Bu kurumlar insanlara çok büyük zararlar veriyordu, insanlara umut vaad ediyorlardı. Kısaca, bir takım sigorta hasar danışmanlık vs. adı altında kurulan aracı kurum ve şirketler, zarar gören insanlar yada onların mirasçılarının sırtından geçimlerini temin ediyorlar ve çok ciddi rakamlar alıyorlardı insanlardan, doğru bilgi vermiyorlardı. Sonra sigortadan parayı alınca hiç uğramıyorlardı.

Bir hukukçu bunu asla yapmaz, hukukçu her zaman vatandaşın yanındadır. Baronun sayfasındaki duyuruda buna ilişkin eklenen bir gelişme var..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com