Ana sayfa » Siyaset » İŞTE AKP’NİN 11 MADDELİK SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ..

İŞTE AKP’NİN 11 MADDELİK SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’nin hazırlayıp AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu 11 maddelik sosyal medya düzenlemesinin Meclis tatile girmeden yasalaşması planlanıyor.

MHP’ye de gönderilen teklifin, bugün muhalefet partilerine iletileceği öğrenildi.AKP Grup Başkanı Vekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili hazırlanan teklifin içeriğine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Zengin’in açıklamalarından satır başları şöyle:* Amaç sosyal medyada tacize ve hakarete son vermek. Şirketler Türkiye’de ofis açıp muhataplık oluşturmalı.* Eğer Türkiye’de temsilci bulundurmazlarsa beş aşamalı yaptırım süreci var.

Birincisi 10 milyon lira idari para cezası ve 30 günlük bekleme süresi.* Eğer yine olmazsa 30 milyon lira bir ceza olacak. Sosyal ağ sağlayıcılara üç aylık reklam vermeme cezası getirilecek.* Bu da yerine getirilmezse sulh ceza hakimliğine başvurabilecek ve yüzde 50 bant daraltma, yine hayata geçirilmezse yüzde 90 bant daraltma cezası verilebilecek.

Bu mahkemelerin kararıdır. Eğer böyle bir karar verilirse erişim sağlayıcılar dört saat içinde bu kararı yerine getirecek.

  • Kişiler tarafından da sosyal ağ sağlayıcılarına içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusu yapabilecek ve bu başvurulara 48 saat içerisinde olumlu ya da olumsuz yanıt verilmek zorunda olunacak. Başvuruları yanıtsız bırakan ağ sağlayıcılara 5 milyon lira para cezası verilebilecek.
  • Hukuka aykırı olduğu mahkeme kararıyla saptanan içerik, sosyal ağ sağlayıcıya bildirilecek, bildirime rağmen belli bir saat içinde gereğini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcı, doğan zararların karşılanmasından sorumlu olacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com