Ana sayfa » Yerel » İSGARD’DAN 6331 SAYILI KANUNUN ERTELENMESİNE ELEŞTİRİ..

İSGARD’DAN 6331 SAYILI KANUNUN ERTELENMESİNE ELEŞTİRİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasının 2023 yılına ertelenmesiyle ilgili basın açıklamasında bulundu. Dernekten yapılan açıklama şöyle;

“Değerli basın mensupları;

Dün TBMM plan ve bütçe komisyonunda; 6331 İş sağlığı ve güvenliği yasasının kamu işyerleri ile az tehlikeli sınıf işyerlerinin hizmet alımı 31.12.2023 yılına ertelenmesi teklifi komisyonda kabul edilmiştir.

İş sağlığı ve güvenliği alanında dernekler, sendikalar, ve diğer sivil toplum kuruluşlarından oluşan 35 kuruluş ile beraber 1 Temmuz Platformunu Haziran başında oluşturup 8 yıldır ötelenen kanunun artık yürürlüğe girmesi için mücadele ettik.

Bu mücadelemizde TBMM’ de tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri, ilgili kurum kuruluş yetkilileri ile platformumuzun oluşturduğu heyet görüşmeler gerçekleştirdi.

Kanunun ötelenmesinin iş kazalarını artırmaktan başka bir işe yaramayacağını, ülkemize fayda getirmediğini, kararlılıkla kanun maddesinin uygulanması ve etkin denetimlerin artması konusunda ısrarımızı belirttik.

Bugün Meclis plan bütçe komisyonunda kanun ertelemesinin yanlış olduğunu detaylı açıklamalarımızla anlattık. Gelinen süreçte yasa 3,5 yıl daha ertelenmesi kabul edildi. Ülkemizde her yıl iş kazasında binlerce insanımızın ölmesi ve meslek hastalığına yakalanan binlerce insanımız yine gözardı edildi. Özel sektörde çalışanlara kanun yürürlükte iken kamuda çalışanlar yine kanun dışında bırakıldı.

Bizler mücadelemizi verdik, yılmadan mücadele etmeye de devam edeceğiz.

Bu çalışmalarda destek veren dernek üyelerimize, İSGARD yönetim kurulumuza, 1 Temmuz Platformuna katılım gösteren tüm STK yöneticilerimize teşekkür ederiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com