Ana sayfa » Güncel » “EMEKLİ DEYİNCE EYT’LİLERİ HATIRLAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL..”

“EMEKLİ DEYİNCE EYT’LİLERİ HATIRLAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meclis’te Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında EYT de gündemdeydi.

Emekli astsubayların maaş sorunlarını dile getiren İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, “emekli deyince EYT’lileri hatırlamamak mümkün değil, onlara da sözünüz var ama sonuç yok.

En düşük SSK emekli aylığı, asgari ücretin bir hayli altında olup 1.500 TL civarındadır ve insanlar geçinebilmek için çalışmak zorunda kalıyorlar, bu parayla geçimlerini sağlamaları mümkün değildir.” dedi.

İktidarın 3600 ek gösterge vaadini de hatırlatan Filiz, “her seçim döneminde meydanlarda dillendirilen 3600 ek gösterge vaadi maalesef, bir türlü hayata geçirilmemiştir. Öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, polislerimiz, din görevlilerimiz, uzman er ve erbaşlarımız büyük bir ümitle 3600 ek gösterge bekliyorlar.” diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu da Türkiye’de gerçek işsiz sayısının 17 milyon 722 bin olduğunu belirterek, “emeklinin elektrik, su, doğal gaz faturalarını ödeyemediği, tencerelerin kaynamadığı bir dönemde ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.’ ifadesi önünde Gazi Mecliste on beş gündür çalışmalarımıza bakıyorum;

AK PARTİ’nin gündeminde işsizliği bertaraf edecek, işçinin, emeklinin, EYT’linin, çiftçinin, afetlerde zarar gören üreticilerin dertlerine derman olacak, bir tek düzenlemenin olmadığını görüyorum.” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com