Ana sayfa » Güncel » PUTİN TEPKİ İLETTİ, ERDOĞAN GARANTİ VERDİ..

PUTİN TEPKİ İLETTİ, ERDOĞAN GARANTİ VERDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Erdoğan ile telefonda görüşen Putin, Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinin ülkesinde büyük tepki yarattığını iletti. Erdoğan da Putin’e Hristiyanlar için kutsal olan yerlerin korunacağının garantisini verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesi hakkında Kremlin’den açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Putin, Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinin ülkesinde büyük tepki yarattığını iletti.

Erdoğan da Putin’e, isteyen herkesin Ayasofya’ya girebileceğinin ve Hristiyanlar için kutsal olan yerlerin korunacağının garantisini verdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Erdoğan’ın telefon görüşmesine ilişkin Kremlin’de açıklama yapıldı.

Sputnik’in aktardığına göre açıklamada, telefon görüşmesinde ele alınan konulardan birisinin Türkiye’de Ayasofya’nın müze statüsünün iptal edilip ibadete açılması olduğu bildirildi.

Rusya lideri söz konusu kararın ülkesinde yarattığı ‘büyük toplumsal tepkiyi’ Erdoğan’a iletti. Kremlin’e göre Erdoğan da bunun karşısında “Gereken açıklamayı yapıp yabancı ülke vatandaşları dahil dileyen herkesin Ayasofya’ya girebileceğinin ve Hristiyanlar için kutsal olan objelerin korunacağının garantisini verdi..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com