Ana sayfa » Güncel » YÜCEL; “BAROLARIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUZ..”

YÜCEL; “BAROLARIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Barosu, “çoklu baronun” önünü açan ve Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden yasa teklifine karşı oturma eylemi yaptı.

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen oturma eylemine İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de destek verdi.

Eylemde “Savunma susmadı susmayacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atan kitle “çoklu baro” sistemini protesto etti.

“BAROLARIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Oturma eyleminde kısa bir konuşma yapan İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel, “AKP iktidarı baroları bölüp parçalamak, ‘Ak baroları’ yaratmak için yola çıktı. Buna karşı barolarımızı savunmaya devam ediyoruz. Bizi marjinalleştirmekle suçluyorlar.

Bundan anladığınız bu ülkenin bütün doğasına sahip çıkmaksa, çocuk istismarına hayır demekse, kadın cinayetleri son bulsun, İstanbul sözleşmesi uygulansın demekse, kayyum uygulamalarınız yerin dibine batsın demekse, demokrasi için sandıkları korumaksa emin olabilirsiniz hem İzmir Barosu hem de ülkenin tüm baroları marjinalleşmeye devam edecek. Çünkü baro olmak budur” dedi.

“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

“Kulağınıza küpe olsun diye söylüyorum; bu ülkede insan haklarına sahip çıkan, demokrasiye, hukuk devletine, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan barolar var olmaya devam edecek” diye sözlerini sürdüren Yücel, özgür ve demokratik bir ülke mücadeleye devam edeceklerini vurguladı..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com