Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA, DEL PUERTO HOTEL ZAMANI…

ALİAĞA’DA, DEL PUERTO HOTEL ZAMANI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da kısa bir süre önce hizmete açılan Del Puerto Hotel’in İşletmecisi Yasin Deşti ile konuştuk. Genç işletmeci konsepti ile özellikle denizcilik camiasının gözdesi olmaya aday  Otel ile ilgili konuşmadan önce sizi tanıyalım hele bir diye sorduk;

“Hukuk Fakültesi mezunuyum. Yaklaşık 3 yıldır inşaat işi ile uğraşıyorum. Şakran’da Deşti Yapı adında kendi firmam vardı, orada yap-sat yapıyordum. Aliağa’da Osman Şimşek’in inşaatlarının proje sorumlusu olarak yapımını üstlendim. Çakıltaşı Çay bahçesinin olduğu yerdeki binayı ve Otelin binasını bitirdik, halihazırda Camiyi yapıyoruz.”

-Otel projesi fikri nasıl doğdu peki?

“Bu işlerin sonunda binayı otele çevirmeye niyetlendik. Osman beyle bir yıldır konuştuğumuz, üzerinde çok durduğumuz bir olay aslında bu. İlk teklifi ben yaptım kendisine. Osman bey, projeye şekil verdi, olacaksa bu şekilde olsun diye.”

-Otel farklı bir konsepte sahip, birazda bundan bahseder misiniz?

“Avrupa’da bu son zamanlarda çok yaygınlaşmaya başladı, ev konsepti. yani insanları kendilerini evlerinde hissettirecek bir şekilde dizayn edildi Otelimiz. Ancak aynı zamanda Otel kalitesi ve rahatlığında bir konsepte sahibiz. Aliağa’da böyle bir konsepte yoktu, bunu düşünerek tasarımda bulunduk.

1+1 evler gibi düşünün içinde mutfağı var, balkonu var, beyaz eşyaları, oturma grupları, yatakları var. Gayet geniş, 70-75 metrekareyi geçen odalarımız bile var. Neredeyse 2+1 evin büyüklüğü kadar odalarımız. “

-Del Puerto Hotel’de kaç oda var?

“28 odamız var. Toplam kapalı alan olarak 2 bin metrekarenin üzerinde. İstanbul’un çok iyi otelleri bile bu konsepte dönmeye başladı artık.”

-Peki net olarak hedef müşteri profilinizi nasıl tarif edersiniz?

“Aliağa bir sanayi kenti. İş dünyası olarak başta olmak üzere müşteri profilimizi belirledik. İş dünyası böyle rahat ve özel bir mekana kavuşsun istedik. Bununla birlikte aileye de hitap ediyoruz. Odalarımız da iki ebeveyn ile birlikte 2 hatta 3 çocuk 1 hafta on güne kadar rahatlıkla konaklayabilir.

Bununla birlikte Çanakkale yolu güzergahını kullanan gurbetçi vatandaşları da hedefledik. Aynı zamanda karayolu ile seyahat eden yabancı uyruklu misafirleri de hedef kitlemize dahil ettik. Biz bu projeye çok inanıyoruz, aslında 3 ay önce açılış yapacaktık ancak pandemi nedeniyle biraz geciktirmek zorunda kaldık.”

-Açılış törenini ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

“4 Haziran itibariyle misafir ağırlamaya başladık. Günlük vaka sayıları biraz daha düşsün örneğin 500 civarına hatta birazda altına insin, muhtemelen Temmuz sonu gibi bir açılış töreni yapmayı düşünüyoruz. Şimşekler Grubu ile beraberiz. Kendileri mülk sahibimizdir. Onları bizim arkamızda duran bir güç gibi de düşünebilirsiniz.”

-Kahvaltı hizmeti falan düşünüyor musunuz?

“Pandemi de kontrol tamamen sağlansın, halka açık açık büfe kahvaltı hizmetimiz olacak. Kendimize ait bir restaurantımız ve 23-24 araçlık bir otoparkımız mevcut. Deniz manzaramız var, şehir merkezine yürüme mesafesinde yakınız.

-Müşterilere yönelik bir çağrınız olacak mı?

“Müşterilerimiz Koronavirüs ile ilgili bütün önlemler eksiksiz bir şekilde alınmış olarak nezih bir ortamda dinlenebilir. Del Puerto Hotel ayrıcalığı onları bekliyor..”

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com