Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA EMEKLİ-SEN’DEN EMEKLİLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI..

ALİAĞA EMEKLİ-SEN’DEN EMEKLİLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-DİSK’e bağlı Emekli-Sen Aliağa Şubesi, Dünya Emekliler Günü ve Emekliler Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk bıraktı.

Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşını okuyan Emekli-Sen yönetimi adına şube başkanı Sabahattin Yeşiltepe basın açıklamasını okudu. Açıklama şöyle;

“Bizler, ne yazık ki, Emekliler Haftası’nı bir araya gelerek, emeklerimizin karşılığını alarak, ekmeğimizi bölüşeceğimiz sofralar kurarak geçiremiyoruz. Bugün 13 milyon emeklinin 6 milyonu emeklilik sonrası ikinci bir işte çalışmak zorunda kalırken çok büyük bir bölümümüz yoksulluk ve hatta açlık sınırının altında yaşamaktayız.

Yalan vaatlerden, yanlış politikalardan, ranttan, talandan, yağmadan, yolsuzluktan başka bir şey üretmeyenler bugün bizlere artı değer üretmiyorsanız yaşamayın diyorlar! Bizler, yıllarca yaşamak için üretenleriz.
Yaşayacağız!

Özelleştirmelerle, ranta açılan yeşil alanlarla ceplerini dolduranların, “yol medeniyettir” diyerek her fırsatta yol üstüne yol yapıp o da kar etmeyince şehirleri beton yığınlarına çevirenlerin karşısında, bizler temiz ve yeşil bir doğa; yaşımızın getirdiği fiziksel rahatsızlıklara uygun bir çevre düzenlemesi istiyoruz.
Alacağız!..”

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün Mareşal rütbesiyle Emekli olduğu gün olan 30 Haziran Emekliler günü olarak kutlanıyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com