Ana sayfa » Güncel » “BİZ, GERÇEK NİYETİN FARKINDAYIZ, MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ..”

“BİZ, GERÇEK NİYETİN FARKINDAYIZ, MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Avukatlık Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklere karşı geçtiğimiz hafta bulundukları illerden başlattıkları savunma yürüyüşü sonunda buluştukları Ankara girişinde Anıtkabir’e yürüyüşleri engellenen baro başkanlarının kararlı direnişi Türkiye gündemine oturmuştu.

Tüm engellemelere, hak ihlalleri ve fiili gözaltı koşullarına karşı baro başkanları yaklaşık 30 saatlik direnişin ardından Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkmıştı.

YENİ HAFTA EYLEMLE BAŞLIYOR..

Bu bağlamda barolar yeni haftaya da yine eylemle başlıyorlar. İzmir Barosu, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı “baroları bölme, savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımızı bir kez daha ifade etmek için tüm meslektaşlarımızı 29.06.2020 Pazartesi günü saat 19:00’da İzmir Barosu Merkez Binası önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine (sosyal mesafe kurallarına uygun olarak) cübbelerimizle yürümeye çağırıyoruz” açıklaması ile tüm avukatları pazartesi günü yapılacak olan yürüyüşe çağırdı.

“BİZ GERÇEK NİYETİN FARKINDAYIZ..”

Konuyla ilgili konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, avukatların ve avukatlık mesleğinin çözülmesi gereken birçok sorunu olmasına karşın, siyasi iktidarın baroların seçim sistemine yönelik yapmak istedikleri düzenlemenin baroların ya da avukatların ihtiyacı değil, siyasi iktidarın ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “siyasi iktidar sahte bir gündem yaratmış durumda.

Baroların yapısını değiştirmek, çoklu baro yaratmak ve barolarda seçim sistemini kendi işine geldiği gibi kurgulamak için çalışma yapıyor” dedi.

Daha önce 19 Mayıs ve 1 Haziran’da 80 baro olarak yetkililere seslenip bu değişikliklerden vazgeçilmesini istediklerini, avukatların ve baroların ihtiyacı olan değişikliklerin bunlar olmadığını ifade ettiklerini dile getiren Av. Özkan Yücel, “1 Haziran’daki açıklamamızda eğer bu tasarı geri çekilmez ise demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı dile getirmiştik” dedi.

“Biz bu çalışmanın arkasındaki gerçek niyetin farkındayız” diyen Av. Özkan Yücel, baroların sürekli siyaset yapmakla suçlandıklarını ifade ederek, kadın cinayetlerinde mahkemelerde davalara müdahil olmak, İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesi için gerekli tedbirleri alın demek, Kaz Dağları’na, Hasankeyf’e, Türkiye’nin rant için talan edilen her doğa parçasına sahip çıkmak, işkence vakalarında işkencecilerin yargılanması için çaba göstermek,

“Çorlu’da yaşanan tren kazasında gerçek sorumluların bulunmasını istemek, Soma’da 301 insanımızı yerin metrelerce altına gömüp, kar için gerekli tedbirleri almayan faillerin yargılanmasını istemek, sandıklardan çıkan oylara sahip çıkabilmek için sandık güvenlik kurulları oluşturmak siyaset ise biz siyaset yapmaya devam edeceğiz.

Çünkü onların siyaset dediği şeyi biz hukukun işlemesi ve adaletin sağlanması olarak algılıyoruz” dedi. Baroların yapısına yönelik müdahalenin bu bağlamda sadece avukatların değil aynı zamanda yurttaşların da sorunu olduğunu ifade eden Av. Özkan Yücel, “barolara yapılmak istenen müdahale gerçekte yurttaşların hak ve özgürlüklerine yapılan bir müdahaledir.

Bugün baroların mücadelesi yargının bağımsız kalan son ayağına sahip çıkma mücadelesidir. Baroların bugün yaptığı, her şeyden önce yurttaşların haklarını korumaktır.

Biz hukuksuzluğa karşı meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza direneceğiz. Bu zamana kadar yanlarında olduğumuz tüm yurttaşlarımızı da bu mücadelede yanımızda görmek en büyük arzumuzdur” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com