Ana sayfa » Güncel » AKPINAR; “MED-ARB SİSTEMİNİN ÖNÜ AÇIK..”

AKPINAR; “MED-ARB SİSTEMİNİN ÖNÜ AÇIK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Tahkim Merkezi 130 arabulucu ile işbirliği protokolü imzaladı

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), Med-Arb Projesi kapsamında arabuluculuk sistemi ile iş birliğine yönelik önemli bir adım attı. ISTAC, İstanbul’da düzenlenen törende 130 arabulucu ve arabuluculuk merkezi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Atılan imzalarla, arabuluculuk kurumlarında anlaşma sağlanamayıp çözümsüz kalan 83 bini aşkın ticari uyuşmazlık dosyası tahkime yöneltilerek hızlı ve kolay çözüme kavuşabilecek.

ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ve ISTAC Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Öztatar, imza töreninde arabuluculuk müessesesi ile iş birliği sürecini resmen başlatırken, iş ve ticaret dünyasını Med-Arb Projesi’nin uyuşmazlık çözüm fırsatlarından yararlanmaya çağırdı.

Bu arada konuyla ilgili olarak, Konsensus Arabuluculuk Merkezi kurucu ortağı Arabulucu İrfan Medet Akpınar ile yaptığımız görüşme de; kendisi bu sistemin çok etkili ve başarılı olacağını ve uzun sürecek olan yargılama süreçlerinin yaşanmaması adına büyük bir fırsat olduğunu, Singapur Konvansiyonu dikkate alındığında Med-Arb Sisteminin önünün açık olduğu ifadesinde bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com