Ana sayfa » Yerel » “ACAR İFADEYE ÇAĞRILMADI, ONUNDA DOSYAYA DAHİL EDİLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ”

“ACAR İFADEYE ÇAĞRILMADI, ONUNDA DOSYAYA DAHİL EDİLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2019 yılında Ertekin Gültekin adlı Aliağa’lı vatandaş silahlı saldırıya uğradı. Bacağından iki kurşun yarası alan Gültekin hala tedavi görüyor.

Gültekin’in dava vekili Avukat Çiğdem Armutlu ile dün bir tv kanalında konuya ilişkin yapılan haber üzerine görüşme yaptık. Armutlu’ya şunları sorduk;

-Çiğdem Hanım, İsmail Saymaz programından bir ses kaydını deşifre etti. Biri Gültekin’e sadırı da bulunan iki kişinin konuşmasını içeren 30 dakikalık ses kaydının kısa bir bölümü yayınlandı. Bilinmeyen bir kişi tarafından otomobilinizin sileceğine sıkıştırılan bir flasdisk’te kayıtlı olan bu konuşma dava sürecine sizce ne şekilde etkileyebilir?

“ACAR İFADEYE ÇAĞRILMADI, ONUNDA DOSYAYA DAHİL EDİLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ”

“Dosyada yeni delil olarak sunduğumuz ses kaydı var, sizinde belirttiğiniz gibi. Soruşturma aşamasında tabiki bu ses kaydı bir şekilde değerlendirildi, şüphelilerin ifadeleri alındı ancak, Belediye Başkanı Serkan Acar hiç bir şekilde ifadeye çağrılmadı. O anlamda eksik bir soruşturma yürütüldüğünü düşünüyoruz biz.

Yargılama aşamasından bu konuda mahkeme heyetininde dikkatini çekmeye çalışacağız. Mahkemeye Serkan Acar hakkında da suç duyurusunda bulunarak onunda dosyaya dahil edilmesini talep edeceğiz.”

-Dosyada bulunan 4 ismin arasına kaç kişi eklenmiş olacak bu şekilde?

“BİZİM TEMENNİMİZ ŞÜPHELİLERİN CEZA ALMASI YÖNÜNDE”

“Yanında bir kaç kişinin ismi de geçiyor ama müvekkil de ilk ifadesinde Serkan Acar’a kuvvetli bir şekilde işaret ettiği için özellikle belediye başkan Serkan Acar’ın ifadesinin mutlaka alınması gerektiğini düşünüyoruz, şüpheli sıfatıyla. Sunduğumuz deliller bakımından dosya yargılama aşamasına geçti. Bağımsız yargı delilleri takdir ederek buna göre karar verecektir diye düşünüyoruz. Bizim temennimiz tabiki ceza almaları yönünde ama şu aşama da adil yargılamayı etkilememe adına daha fazla konuşmak doğru olmaz. “

-Peki, davanın Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine ilişkin bir talebiniz oldu mu, yada olacak mı?

“Biz bunu talep edeceğiz tabiki. Yaralama değil öldürmeye teşebbüs suçunun oluştuğu kanaatindeyiz. “

-İlk duruşma tarihi ne zaman?

“İlk duruşma geçtiğimiz nisan ayındaydı korona tedbirleri kapsamında ertelendi ve eylül ayında görüşülecek.

-Eklemek istediğiniz bir şey var mı Çiğdem Hanım?

“Yargılama sürecinde yeni deliller ortaya çıkabilir, biz bunları değerlendirip mahkemeye sunarız. Mahkeme de gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.

-Ses kaydının yayınlanmayan bölümünde davanın seyrini etkileyecek şeyler var mı?

“Yayınlanan kısım en önemli kısım ancak konuşmanın tümü değerlendirildiğinde, şüphelilerin bu işin içinde olduğuna dair konuşmalar var..”

Gazeteci İsmail Saymaz’ın verdiği haber ise şöyle;

CHP İzmir il delegesi Ertekin Gültekin uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Bacağına isabet eden iki kurşunun ardından Gültekin’e 50 dikişi atıldı.

Saldırı sonrası ifadesi alınan Gültekin, Aliağa Belediyesi’ni eleştirdiğini ve yazılardan dolayı belediye başkanı Serkan Acar’ın kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

CHP il delegesi Ertekin Gültekin’e saldırdığı belirtilen kişiler iki gün sonra yakalandı. Şüpheli Tolgacan Ata, emniyette alınan ifadesinde Gültekin’i nasıl takip ettiklerini, saldırıyı nasıl planladıklarını anlattı. 

Acar Gültekin’i suçladı..

Gültekin’in işaret ettiği MHP’li belediye başkanı Serkan Acar da İsmail Saymaz’a yaptığı değerlendirmede, Gültekin’in psikolojik sorunları olduğunu ileri sürerek, kendisi hakkında yazılar kaleme aldığını ifade etti.

Saymaz’ın şoförü Mete Vural’ın Acar’a susması için neden para verdiğini ve seçin sonrası işe almayı vaat ettiğini sorması üzerine, Acar ’’Bana Mete böyle bir konuşmasının olmadığını söyledi’’ yanıtını verdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com