Ana sayfa » Siyaset » SAÇIKARA; “TÜM ÜRETİM SEKTÖRLERİ CAN ÇEKİŞİYOR, EKONOMİ KÜÇÜLDÜKÇE KÜÇÜLÜYOR..”

SAÇIKARA; “TÜM ÜRETİM SEKTÖRLERİ CAN ÇEKİŞİYOR, EKONOMİ KÜÇÜLDÜKÇE KÜÇÜLÜYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler de bulunduğu bir basın açıklaması yaptı. Yaşanan süreçteki tüm konulara değinip saptamalarda bulunan Saçıkara şunları söyledi;

“Kıymetli basın mensupları..

KORONAVİRÜS SÜRECİ..

Bildiğiniz üzere bütün insanlığın ortak problemi şu an içinde bulunduğumuz koronavirüs salgını. Lakin ülkemizde gelinen noktada hastalık düşüş seyrine geçmiş gözüküyor. Bizlere düşen bilim kurlunun ve Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu tedbir tavsiyelerine uymaktır.
Hastalık 0 noktasını görünceye kadar tedbirli olmakta fayda vardır.

Bu düşüncelerle son süreçte hayatını kaybeden hastalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hastalarımızın ise bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.

“AYASOFYA MUHAKKAK AÇILMALI”

Muhterem arkadaşlar bugünlerde gündemin ana konularından birisi Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı halkın nabzını iyi tutuyor, buradan kastımız aslında iktidar gündemi manipüle etmekte çok başarılılar. Gündemde iktidarın hoşuna gitmeyen konular varsa başka konularla engelliyorlar. Şimdi Ayasofya pat diye yeniden gündeme geldi. Lakin burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.

Bu iktidar daha geçen yıl Erdoğan’ın ağzından Ayasofya’nın açılması ile ilgili taleplere aynen şöyle yanıt verdi; “Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, Ayasofya’yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız.”

Şimdi şu soruları sormak istiyorum…

Namus algısı değişti mi ne oldu?

Ayasofya’ya kararname nezdinde bakanlar var, Batı açısından bakanlar var, burası kiliseydi değiştirmek doğru değil diyenler var ama biz bir şeyi biliyor.

Müslümanlar fethettikleri bölgelerde kiliseleri camiye tahvil etmemişler, değiştirmemişler bunun istisnası Ayasofya’dır. Fetihten sonra Sultan Fatih burayı vakıf olarak tahsis etmiş, cami dışında kullananlara lanet etmiş. Bunu biz tarihi bir emanet olarak görmeliyiz.

Birileri çıkıyor yok efendim müze olsun, Cuma Müslümanlar Pazar hristiyanlar ibadet etsin diyor. Böyle saçmalık olmaz. İYİ Parti önerge verdi bu konuda reddettiler.

Neden? Biz muhalefetin izinden gitmeyiz diyor bu iktidar. Ayasofya’nın vakit geçirilmeden bu milletin arzusunu, hakkını Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyetini yerine getirecek tarzda ibadete açılması doğru olandır. Kimsenin de açarken vaveyla koparmasına ihtiyaç yok. Bunu politik malzeme olarak kullanılmasına da ihtiyaç yok.

EKONOMİ TABLOSU..

Koronavirüs süreci ister istemez ekonomiyi her ülkede etkiledi. Ancak hükümetin attığı adımlar uyguladığı politikalar ekonomiyi düzeltecek boyutta gözükmüyor. İktidar tedbir almıyor mu alıyor? Nasıl alıyorlar TUİK 10 Bölge müdürünü görevden alıyorlar. İktidar rakamlarda kendi işine gelen rakamların TUİK tarafından terennüm etmesini istiyor.

Bakınız TUİK’e göre işsizlik 0.9 azalmış 13.2’ye düşmüş. Bunu gelin de külahımıza anlatın, millet bunu hissetmeyecek ama siz bu rakamlar doğruymuş gibi gündeme getireceksiniz.Ekonomimiz uçuyor bunlara göre ama neye göre? Eğer işsizlik azalmıyorsa ekonomi düzelmez bunu bildikleri için rakamlarla oynuyorlar.

Nasıl olmuşsa işsizlik düşmüş, 2 milyondan fazla esnaf kepenk kapatacak oteller çalışmayacak lokantalar iş görmeyecek ve bu dönemde işsizlik düşecek. Madalya takmak lazım bu arkadaşlara, madalyayı problemi çözdükleri için değil bu abartılı rakamları gündeme getirmekten çekinmedikleri için takmak lazım. Çünkü çok cesurlar.

BİR ÖRNEKLE TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFI..

1- 280 Bin Öğrenciye Haciz Uygulandı

İkinci örneğimiz ise kredi borcunu ödeyemeyen öğrencilerin durumu. Türkiye’de 5 milyon kişinin öğrenim kredisi borcu var!
Öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen 280 bin öğrenciye haciz uygulanmış. Bakınız Türkiye’nin net tablosu budur. Çalışan borçlu, esnaf borçlu, emekli borçlu hatta öğrenciler bile borçlu.

İktidar sistemi borç ekonomisi üzerine kurduğu için bu millet perişan oldu. Salgın sürecinde dahi karşılıksız hibe yapamayan bu iktidar 6 ay sonra ödemek üzere kredi dağıtabildi. Borçlu olan milletimizi daha da borçlandırdı. Bu düzen böyle gitmez, bu sistem daha fazla ayakta duramaz!

“TÜM ÜRETİM SEKTÖRLERİ CAN ÇEKİŞİYOR”

Burada şu hususu da ifade etmek istiyorum, iktidarın yeni sezona girerken her sektöre ciddi manada destek paketleri hazırlamaları icap eder.
Başta esnaf… Biz bunu tekrar tekrar dile getirdik 15 maddelik paketi pandemi sürecinde hatırlattık. Ama ne yazık ki bu konuda söylenenler hiçbir zaman iktidarı etkilemiyor.

Esnafın elinden tutamazsanız, esnaf ayağa kalkamaz. Özellikle küçük işyerleri ve küçük esnaf çok önemli! Tarım olmazsa olmaz desteklenmesi gereken sektördür. Biz salgından önce de tarımın önemini dile getirmiştik. Bugün %10 ekilmeyen arazi var nasıl olacakta bu araziler ekilebilir arazi olacaklar?

Turizm mevsimine geldik, lakin içinde bulunduğumuz koronavirüs salgını süreci en çok bu sektörü vurdu.Turizm sektörüne de gerekli desteğin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

DIŞ POLİTİKA..

Bizim dış politikada attığımız bir takım yanlış adımlar oldu. Ancak Libya’da atılan adımlarda hükümet tutarlı bir tavır sergiledi ve yaptığı anlaşmalar ülkemize de Libya’ya da fayda sağlayacak bir boyuta erişti. Hangi sayede oldu bu, Kıbrıs’ın konumu itibari ile.

Hatırlanırsa bundan yaklaşık on sene önce Annan planının kabul edilmesi için hükümet gövdesini koydu. Kıbrıs’ı Rumlara teslim edelim AB katında itibarımız artsın dediler ama Allah’tan Rumları ikna edemediler, onlar bunu reddettiler.

Bugün hükümet bu sayede Libya’da başarı sağladı. Bu iktidarın istikrarsız dış politikasına bir örnek, tarihin cilvesi yanlış bir adım atarsanız hasımlarınız sayesinde bundan kurtulursunuz. Şimdi koltuklarını kabartıp Akdeniz’de haklarını koruduklarını söylüyorlar peki Ege’de ne oluyor?

TUTUKLANAN GAZETECİLER..

Bunların yanında dile getirmemiz icap eden başka hususlar da var. Gündemi değiştiriyor bu konular ister istemez. Şimdi gazeteciler tutuklanıyor ve öyle bir hava var ki araştırmacı bütün gazeteciler casus, hain! Niye böyle diyorlar çünkü casusa itibar edilmez. Casusları hükümetin karşısına koymazlar, hükümetin göbeğine yerleştirirler. Casus arıyorsanız yalakalık yapanların içinde arayın casusu.

Ne böyle demokrasi olur ne böyle adalet olur ne de böyle devlet aklı olur.Kozmik odaya girilirken neredeydiniz siz. Sizin emrinizle girdiler! En gizli vesikalarını dünyaya açtılar. Şimdi tutup casusluk iddiası ile bazı gazetecileri tutuklayacaksınız.

Bu tavrınız önce size sonra memlekete zarar verir. Tarih gün gelir bunların hesabını muhakkak sorar. Amerika’da ki hadiselere bakın! İngiltere’de dün esir tüccarının heykelini yıkıp ırmağa attılar.

Dünya değişiyor 400 sene öncesinin hesabı soruluyor, değil 40 sene değil 400 gün öncesinin değil. Bugünün muhakkak tarih önünde hesabını soracaklar..”

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com