Ana sayfa » Yerel » “TAMER BAŞKANA HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ..”

“TAMER BAŞKANA HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a karşı Bodrumlu bir grup tarafından başlatılan karalama kampanyasının ardından sektörün her kesiminden Kıran’a destek açıklamaları gelmeye başladı.

Bodrum Gemi İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Asım Başaran’ın, günlük gezi ve tenezzüh teknesi sahibi işletmecilerinin yer aldığı whatsApp grubunda yazdığı ağır ithamlar üzerine ateşlenen fitil sonrasında Tamer Kıran verdiği yanıt ile Başaran’ın üslubunu eleştirerek Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele sürecinde Deniz Ticaret Odası olarak yaptıklarını anlattı.

Oda üyelerinin bu süreçten mümkün olan en az hasarla çıkabilmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Kıran, üyelerden gelen sorun ve talepleri ilgili bakanlık ve kurumlara anında ilettiklerini, her an değişen şartları sürekli değerlendirmeye ve aktif hareket etmeye gayret ettiklerini ifade etti.

HABERİ YAPAN YAYIN ORGANINA DA TEPKİ VAR!

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın açıklamalarının ardından Asım Başaran’ın yaptığı ikinci açıklamanın da sektörel bir yayın organında yer almasıyla, denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Kıran’a destek mesajları yağmaya başladı.

İlgili haberin yanı sıra bir de köşe yazısıyla Kıran’a karşı karalama kampanyasına aracı olan haber sitesini şiddetle eleştirerek tepki gösteren sektör üyeleri, Tamer Kıran’a güven ve desteklerinin tam olduğunu, kendisinin göreve geldiği günden bu yana geçen 2,5 yıla yaklaşan süreçte Türkiye’de denizcilik alanında devrim niteliğinde işler yaptığını ifade ettiler.

ALİ JALE; ‘FERİBOTÇULAR PLATFORMU’ BAŞARAN’A TEPKİLİ..

Konuyla ilgili görüş ve tepkilerini dile getiren Ayvalık Belediyesi ve İMEAK DTO Aliağa Şubesi Meclis Üyesi ve Jalem Tour’un sahibi Ali Jale “Bizim tüm Yunan Adalarına çalışan firmalarla ortak olarak açılan ‘feribotçular platformu’ isimli bir whatsApp gurubumuz var. Bu grupta bu işi yapan tüm firmalar yer alıyor.

Asım Başaran’ın yapmış olduğu açıklamaya bu grupta büyük tepki var. Çünkü grupta bulunan tüm firmaların görüşleri alınmadan nasıl olurda İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a böyle bir atıfta bulunabilir. Bizim adımıza nasıl konuşabilir? Eğer bunu yapacaksa, bizi temsil edecekse bizden görüş almalıydı. Belki bazı şeylerden dolayı kendisinin canı sıkılmış olabilir.O zaman kendi adına konuşacaktı. Bizi zan altında bırakmamalıydı. Şuan whatsApp gurubunda böyle bir tepki var.” diye konuştu.

2016’DA ÇIKARILAN YÖNETMELİĞİ HATIRLATTI..

Ulaştırma Bakanlığı’nın yönetmeliğini hatırlatarak uygulamanın şimdiye kadar başlaması gerektiğine vurgu yapan Ali Jale “2016 yılında Ulaştırma Bakanlığının koyduğu bir yönetmelik var. İdare diyor ki; 2016’da Yunan Adalarına çalışan gemiler klas gemiler olmak zorunda, değilse bu gemiler çalışamaz diye ibaresi vardı.

2017 yılına kadar süre vermişlerdi. 2017 yılında bu süre tekrar uzatıldı. 2018 yılına kadar süre verildi. 2018 yılına gelindiğinde ise firmalar toplandı bakanlığa gittiler ve orada bir görüşme oldu. Bakanlıkta olan görüşme sonunda bu firmalara gemilerinde yapmaları istedikleri 89 tane madde verildi. Yani gemilerine 89 tane ilave gereklilik yapacaklar.

Daha sonra devam eden görüşmelerde bu 89 tane maddeden 29 maddeye indirilmesine karar verildi. 2018 yılında bu 29 maddenin gemilere uygulanması istendi. Şimdi bu firmalar bu maddeleri uygulamakla mükelleftiler. Şimdiye kadar uygulamaya başlamaları gerekiyordu.

Bakanlık daha sonra dedi ki bu 29 maddeyi uyguladığınız zaman size 3 yıl süre veriyorum, 2020 yılından sonra. 2023 yılına kadar bu gemilerinizi klaslayacaksınız denildi.

Buda verilen son süredir. Yani 2016 yılında başlayan bu yönetmelik durumu 2023’e kadar uzatılmış oldu. 2023 yılında tüm gemileri klaslı istiyoruz denildi. Olayın başladığı yer burası. Şimdi Asım Başaran diyor ki, nerden çıktı bu klas. Bundan dolayı tepkisini idareye göstermeye çalışıyor” dedi.

“TAMER BAŞKAN’A HAKSIZLIK YAPILIYOR”

Asım Başaran’ın yapmış olduğu açıklamalara katılmadığını ve Tamer Kıran’a haksızlık yapıldığını ifade eden Jalem Tour sahibi ve İMEAK DTO Aliağa Şubesi Meclis Üyesi Ali Jale sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı gemiler klasa girmek için yeterliliklerini gösteremiyor. Bazı donanımları gösteremedikleri için klaslayamıyorlar. Asım Başaran, bu yüzden tepkisini gösteriyor. Eğer bir tepki koyulacaksa bunu idare koymalı. Şimdi bu tepki üzerinden Tamer Kıran’a yok sen bizim sesimiz olmadın, sen idare edemedin bu Koronavirüs’te bizim için bir şey yapmadın diyor.

Fakat onun bu yapmış olduğu girişim tüm Türk feribotçularının sesi değil. Biz Aliağa tarafına bakacak olursak eğer, İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nin hâkim olduğu Ayvalık’tan Aliağa’ya kadar olan bölgede Yunan Adalarına çalışan 2 firma var. Biri Jalem Tur diğeri Tur yol. Biz 2 firma olarak Asım Başaran’ın yapmış olduğu açıklamalara katılmıyoruz.

Tamer Başkan’a haksızlık yaptığını düşünüyoruz. Eğer bir sorunumuz varsada çok rahatlıkla, bunu canı gönülden söylüyorum ki en başta İMAEK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek olmak üzere 24 saat, İstediğim dakika, istediğim şekilde ulaşabiliyorum. Bugüne kadar her sorunumda bana yardımcı olmuştur.

Bunun dışında da Adem Başkanın İstanbul’a yani genel merkeze sorması gereken bir durum varsa eğer; yani Sayın Tamer Kıran’a sorması gereken bir şey varsa ivedilikle başkana sorup bana dönmüştür.

Dolayısıyla bizim İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nin hakimiyeti altında bulunan bölgede Yunan Adalarına çalışan feribotçular olarak, Asım Başaran’ın İMEAK DTO Başkanı Sayın Tamer Kıran’a yapmış olduğu bu saldırıya katılmıyoruz..”

Ali Jale

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com