Ana sayfa » Siyaset » KOÇ; “D-8 İDEALİNE YÖNELİK GÖREV YAPMIŞ OLSALARDI BUGÜN BU ZELİL DURUMA DÜŞMEZLERDİ..”

KOÇ; “D-8 İDEALİNE YÖNELİK GÖREV YAPMIŞ OLSALARDI BUGÜN BU ZELİL DURUMA DÜŞMEZLERDİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, partisinin merhum genel başkanı Necmettin Erbakan’ın büyük önem verdiği D-8 Projesinin 23. yıldönümü nedeniyle açıklama da bulundu.

Koç şunları söyledi;

” D-8 Bugün Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın en büyük hayallerinden biri olan D-8 projesinin seneyi devriyesidir.

15 Haziran 1997’de 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın girişimleri ile dünyada gelişmekte olan Müslüman ülkelerden Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’nın bir araya gelerek oluşturduğu D-8’ler, dünya İçin büyük bir umut olarak kurulmuştu.

Yeni bir dünya ideali ile ortaya koyduğu hedefin ilk çekirdeği olan D-8’ler maalesef bügün asıl işlevini kaybetmiştir. Son zamanlarda D-8 zirveleri adı altında yapılan toplantı ve konferanslarda İslam Ülkelerinin içinde bulunduğu durumlarla ilgili hiçbir çözüm önerisi ve eylem planı ortaya konmamıştır.

Bu yüzden bugün İslam ülkeleri büyük acılar ve sıkıntılar içerisindedir. Oysa D-8’ler ideali Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu temel prensipler doğrultusunda amacına yönelik görevlerini yapmış olsalardı hiç şüphesiz müslüman ülkeleri bugün bu zelil durumda olmazlardı .

Erbakan Hoca tarafından kurulan bir çok vakıf, dernek ve uluslararası birlik ve antlaşmalar, Türkiye’de de başlatılan ve çoğu bitirilen ağır sanayi tesislerinin ortadan kaldırıldığı gibi D-8’ler de pasif bir konuma düşürülmüştür. Temennimiz bu büyük kuruluşun eski işlevine tekrar döndürülmesidir.

D-8’lerin kuruluş seneyi devriyesini tebrik ediyor, İslam birliğine vesile olmasını diliyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com