Ana sayfa » Güncel » İZMİR’İN YENİ VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER..

İZMİR’İN YENİ VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile 41 ilin valisi değişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre 41 ilin valisi değişti, 17 il valisi merkeze çekildi, 18 ile yeni vali ataması yapıldı,

23 ilin valisi yer değiştirdi. Kararnameye göre; İzmir Valisi Erol Ayyıldız Eskişehir’e atanırken, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir’e atandı..

YAVUZ SELİM KÖŞGER KİMDİR?

3 Ocak 1964 ‘te Konya’da dünyaya gelen Köşger, ilk ve ortaöğretiminin ardından 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

1987–1990 arasında Dernek Denetçiliği görevini yapan Köşger, 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe adım attı. Bu görevinin ardından sırayla Yapraklı ve Beydağ Kaymakam vekillikleri görevinden sonra İngiltere – Oxford’ta yurtdışı stajını yaptı.

Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç’ta Kaymakamlık görevini yapan Köşger, Artvin’de Vali Yardımcılığı görevlerini yaptı

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevini yapan Köşger, bu görevinin ardından Fransa-Paris’te 5 ay süreyle dil eğitimi ve Fransız İdari Sistemi üzerine incelemeler yaptı.

2004 yılında Daire Başkanı olarak atandığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde 2006’da Genel Müdür Yardımcısı, 28.05.2010 tarihinde ise Genel Müdür oldu. Yavuz Selim Köşger, evli ve 4 çocuk babası..

Bu kararname ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise Eskişehir Valiliğine atandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com