Ana sayfa » Güncel » İZSU YENİDEN SAYAÇ OKUDU, ALİAĞA’LI ABONELER TEPKİ GÖSTERDİ!

İZSU YENİDEN SAYAÇ OKUDU, ALİAĞA’LI ABONELER TEPKİ GÖSTERDİ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İZSU Genel Müdürlüğü koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında durdurulan sayaç okuma faaliyetlerini, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeniden başlattı.

Sayaçların okunamadığı dönemde uygulanan tahakkuk sistemi çerçevesinde konut amaçlı kullanımlarda her abonenin Aralık, Ocak, Şubat aylarındaki su tüketim ortalaması esas alınarak fatura oluşturulmuştu.

Sayaçların yeniden okunmaya başlanmasıyla birlikte Nisan ve Mayıs aylarının faturaları sayaçlara yansıyan gerçek değerler üzerinden oluşturulacak.

Bu arada iki aylık bir aranın ardından yeniden sayaçları okunmaya başlanan Aliağa’lı aboneler Kuzey Ege Haber’e yolladıkları mesajlarda fatura bedelleriyle ilgili şikayetlerini dile getirdiler. Aliağa’lı abonelerin mesajları şöyle;

-İzsu bugün sayaç okumaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında ortalama toplam 170 TL fatura ödedim.

-Bugün sayaç okuyup ödediğim ayları tekrar hesaplamışlar ve 220 TL fatura edilmiş Bu okuma yapmadan ödediğimiz bedel ne olacak? Böyle saçma bir uygulama olur mu?

K. Sarıbaş;

-Bana da 3 aylık kesmişler kendimden şüphe ettim son 3 aya baktım baya baya düzenli ödenmiş zaten otamatik talimat var bunların virüsten kafaları güzel herhal. İnsanları saf zannediyorlar yarın İzsu’nun kapıya dayanacağım.”

H.Karagöz;

-Faturalarda bir gariplik var

Y. Gacal;

-Geçen ay 54 bu ay gelen fatura 179 tl geçen ay zaten okunmamıştı..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com