Ana sayfa » Güncel » “SİZ 2012’DE NEDEN SUSTUNUZ?”

“SİZ 2012’DE NEDEN SUSTUNUZ?”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Cüneyt Özdemir’in programında ‘AK Parti’de siyaset yaparken gördüğünüz bu yanlışları neden dile getirmediniz’ sorusuna böyle yanıt verdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçimi kazanırsa yapacakları ilk işin cezaevindeki düşünce suçlularınım serbest bırakılması olduğunu açıkladı.

Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına konuk olan Babacan, “Bu akşam seçim oldu siz kazandınız, ne yapardınız” sorusuna yanıt verdi. Babacan, ülkenin en önemli sorunlarından birinin özgürlük olduğuna dikkat çekerek, gazetecilerin özgür olmadığını vurguladı.

Babacan, şöyle konuştu:“Ülkenin en önemli sorunlarından biri özgürlük. Bunu oluşturmak da siyasi irade meselesi. Bir parmak şıklatmadır, o kadar. Ve basın…

Gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, ‘Arkadaşlar bundan sonra özgürsünüz, evrensel hukuk kuralları içinde istediğinizi yazın, çizin’ diyeceğiz. ‘Biz artık size karışmayacağız’, bu kadar basit. Hemen, sadece düşünce suçu sebebiyle hapiste kim var kim yoksa hemen onların çıkması…

Meclis’in birinci günü birinci madde budur. Düşünce suçlularının özgür bırakılması… Bunu görsünler ki başkaları özgür düşünmeye başlasın.

””Siz 2012’de neden sustunuz?”

Özdemir’in yayındaki en ilginç sorularından biri de Babacan’ın AKP içinde eleştirdiği konular üzerine ‘Madem işler kötü gidiyordu çıkıp konuşmadınız, 2012 yılında neden sustunuz?’ oldu. Babacan da bu soruya ‘çalışma etiğinden dolayı’ diyerek, ‘Aile içi meseleleri dışarıya yansıtmadık’ dedi.

Özdemir: Sizi de Bakan yapan Erdoğan değil miydi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başarılı olduğu yönündeki açıklamaları üzerine Cüneyt Özdemir, Sağlık Bakanı’nı atayan ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bugün hükumete yönelik en ağır eleştirileri yapan Ahmet Davutoğlu’nu da atayan ismin de yine Erdoğan olduğunu söyleyen Cüneyt Özdemir, Babacan’a, “Peki ne değişti? sorusunu sordu.

Görev talep etmediğini tüm atamaların bilgisi dışında yapıldığını söyleyen Babacan, kimseye minnet borcu olmadığı ifadesinde bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com