Ana sayfa » Güncel » “DEVLETİN ELİNDE EYT’LİLER İÇİN BİR KAYNAK YOK DEMEK Kİ..”

“DEVLETİN ELİNDE EYT’LİLER İÇİN BİR KAYNAK YOK DEMEK Kİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, emeklilikte yaşa takılan milyonlarca mağdur vatandaşın canını sıkacak, onların tepkisini çekecek bir açıklamada bulundu. Ergün, EYT’lilerin bir şekilde yaşlarını doldurana kadar hayatlarını idame ettirebilmelerini diledi!

EYT’lilere sağlık sistemini açmalarını söyleyen ancak emekli edilmeleri, ABO sorunu ve benzeri konularda çözümün finansal kaynak olmamasından kaynaklandığını belirten Ergün, daha önce yaptığı açıklamasıyla tepki çekmiş, yanlış anlaşıldığını belirtmişti ancak yine benzeri açıklamalarda bulundu.

“EN AZINDAN SAĞLIK SİSTEMİNİ AÇARSINIZ”

Kazım Ergün, “EYT’lilere üzülüyorum. Süreleri dolmuş ama kanun değiştiği için emekli olamıyorlar. Türkiye yıllar evvel yanlış programlandı. Kadın 20, erkek 25 yılını doldurduğunda emekli oluyordu. İnsanların en verimli yaşı 40-60 arasıdır. İnsanların hayat garantisi olmalı. İnsanın kendisine, vatanına, ailesine faydalı olacağı süre 40 ile 60 yaş arasındaki süredir.

Erken emeklilik Türkiye’yi sıkıntıya soktu. Kural değiştiği için onlar mağdur durumda, onlara çok üzülüyorum. Onlar için ülkeyi yönetenlerin formül düşünmeleri lazım. En azından sağlık sistemini açarsınız” dedi.

“Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıkar mı?” sorusuna yanıt veren Ergün, “Hayal aleminde yaşamamıza gerek yok. Çocuklarımızın hepsi yaşa takınmış vaziyette. İlerleyen yıllarda bu yaş konusu daha da ileriye gidecek. Dünyada ve ülkemizde ömür uzadığı için sistem uzayacak.

“ÜZÜLÜYORUZ AMA DEVLETİN ELİNDE BİR KAYNAK YOK DEMEK Kİ”

Şu anda mevcut emeklinin hayatını düzeltemedik. Kaynak yok. Umut pazarlayarak bir yere varmamız mümkün değil. Üzülüyoruz onlara ama devletin elinde böyle bir kaynak yok demek ki bunlara emekli maaşları bağlanamadı. Onlar da o hakkı elde etsin, biz emekli camiası büyüsün, güçlensin isteriz.

99 yılında ülke depremlerle kan ağlarken IMF’nin emriyle emeklileri TÜFE’ye bağladılar. İşin geçmişini bilmeden yargılamak yetmez. Hakkımız elimizden giderken insanlar farkında olamadı. İnsanların büyük bir çoğunluğu asgari ücretle çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“BEN BİR TESPİT YAPTIM, BENİ DE YANLIŞ ANLADILAR..”

Daha önce yapmış olduğu bir açıklamadan dolayı EYT’lilerden özür dileyen Başkan Ergün, “Onlar çalışma sürelerini doldurdular ve yaşlarını bekliyorlar. Hak kaybına uğramışlar, üzülüyorum. İnşallah o hakkı elde edinceye kadar hayatlarını sürdürebilecek imkanı bulabilseler. Beni de yanlış anladılar. Ben bir tespit yaptım. O hakkı vermeyen ben değilim. İnşallah bizim gibi haklarını alırlar” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

TAMER 26 Mayıs 2020 - 19:22

O ZAMAN 38 VE 46 YAŞINDA EMEKLİ EDİLENLERDEN ERKEN ÖDEDİKLERİ PARALARI TOPLASINLAR.

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com