Ana sayfa » Güncel » İZMİR’Lİ SAĞLIKÇILARDAN MESAİ ÜCRETİ PROTESTOSU!

İZMİR’Lİ SAĞLIKÇILARDAN MESAİ ÜCRETİ PROTESTOSU!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi’nde salgın döneminde yapılan gece mesailerinin iki ile çarpılmasını isteyen sağlık çalışanlarından protesto geldi.

Geçtiğimiz ayda, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla, ‘Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler’ konulu genelge Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

Bu genelgeye göre, sağlık çalışanlarına da salgın yayılımının en aza indirilmesi amacıyla dönüşümlü ve en az kişiyle çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulandı. Sağlık sektöründe bu genelge ay içinde 7 gün/ 24 saat olarak ayarlanırken, Sağlık Bakanlığı Strateji Genel Müdürlüğü’nden alınan karara göre sağlık çalışanlarının evde durduğu süre, nöbetlerinden düşüldü ve bu bağlamda nöbet parası ödenmeyeceği ifade edildi.

Eylemin yarın da devam edeceğini ifade eden SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Baran Ulaşoğlu, “Sağlık çalışanlarına ek ödeme dediler ama ek ödemeyi vermediler. Çok büyük bir adaletsizlik var. Kimine hiç para vermezken kimine 600 lira, Kimine 16 bin lira gibi bir ödeme yapıldı. İş barışı bozuldu” diye konuştu.

‘MESAİNİ ANCA DOLDURDUN DİYORLAR’

Nöbet tutan sağlıkçılara, ‘Sen 7 gün 24 saat çalışınca mesaini ancak doldurdun’ denildiğini aktaran Ulaşoğlu, “Biz ise gece mesaisiyle gündüz mesaisi aynı değil diyoruz. Gece nöbetleri hem ücret hem mesai olarak iki ile çarpılmalı.

Gece mesaisi bambaşka bir şey çünkü gece çalışmak aynı zaman da kansere de açılım demektir. Geceleri melatonin hormonu salgılanmaz. Sen ise sağlıkçıları hem geceleri çalıştırıyor hem de çalıştırdığını mesaisinden düşüyorsun” diye konuştu.

‘HİÇ PARA ALAMAMIŞLAR’

Performans, döner sermaye adaletsizliğinin hep olduğunu ama bu sefer daha görünülür kılındığını ifade eden Ulaşoğlu, “Neye göre neyin performansı bu? Tamamen yalan dolan şeyler. Öte yandan yabancı uyruklu doktorlar hiç para alamamışlar. Orada çalışanlardan biri dile getirdi bunu” ifadelerini kullandı..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com