Ana sayfa » Güncel » “TÜRKÇE, VİRÜSÜ DAHA AZ YAYIYOR, BU BİZİM GÖZLEMİMİZ..”

“TÜRKÇE, VİRÜSÜ DAHA AZ YAYIYOR, BU BİZİM GÖZLEMİMİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Türkçe virüsü daha az yayıyor” deyip sebebini açıkladı.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanmasıyla ilgili de konuşan Prof. Dr. Ceyhan, “Maskesiz bir insan yanınızdan geçtiği zaman sadece nefes alıp veriyorsa onun geçişi sırasında virüsü size bulaştırması mümkün değil” dedi.

TV100’ün aktardığına göre; işte Ceyhan’ın konuyla ilgili açıklamaları…

“Yanınızdan geçerken bulaştıramaz”

  • Maskesiz sokağa çıkma yasakları ile ilgili kararları il pandemi kurulları alır. İstanbul’da sadece birkaç bölgeye böyle karar alındı. Birçok ilde birçok il bazında var. Maskesiz bir insan yanınızdan geçtiği zaman sadece nefes alıp veriyorsa onun geçişi sırasında virüsü size bulaştırması mümkün değil.

“Virüs bulaşması için karşılıklı 5 dakika konuşmak lazım”

  • Ama o kişi konuşuyorsa bu yaklaşık bir 5 dakika karşılaşmak gerek diyorlar ama bunlarda çok ilginç veriler var. Yanınızdan geçen insan öksürdü ise sadece nefes alıp veriyorsa bulaştırmıyorlar ama kavgada birisi öksürürse bulaşma oranı çok artıyor.

Türkçe, virüsü daha az yayıyor

  • En çok virüs çıkarımlarının İngilizcede ‘Ts’, Rusça’da ‘Ts’ harfleri olduğu görüldü. Bizde farklı olabilir. Türkçe virüsü daha az yayıyor. Bunlar hep gözlemlerimiz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com