Ana sayfa » Güncel » KORONAVİRÜS DÜNYA’YI BÖYLE DEĞİŞTİRDİ..

KORONAVİRÜS DÜNYA’YI BÖYLE DEĞİŞTİRDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uluslararası danışmanlık şirketi Kearney, koronavirüs pandemisinin dünyaya etkilerini içeren rapor hazırladı.

Uluslararası danışmanlık şirketi Kearney, Covid-19’un küreselleşmeyi, bilinen anlamda sona erdirdiği, bunun yerini “adalaşma” trendinin alacağını belirtti.

“Türkiye’yi Geleceğin Küresel Değer Zincirlerinde Konumlandırmak” adlı raporunda değerlendirmeler yapan ve “Küreselleşme sona ermiş gibi görünüyor.

Cumhuriyet Gazetesi’nin aktardığına göre; “Ekonomiler kendi adalarına dönüşüyor” diyen Kearney Türkiye Partneri Sean Wheeler, küresel markaların yerini yerel servisler ve ürünler, fiziki mağazalardan yapılan alışverişin yerini giderek artan oranda e-ticaretin alacağını öngördüklerini vurguladı. Wheeler, küreselleşme ile adalaşma dönemleri arasındaki farkları şöyle anlattı:

“Küreselleşme döneminde tedarik zincirleri çok katmanlı ve karmaşık bir nitelik taşırken Covid-19 sonrası adalaşma döneminde küresel değer zincirleri parçalanıyor; karmaşık sistemlerin birbirine olan ihtiyaçları gevşiyor ve liberal ticaret politikaları yerini korumacılık, ülkeler arası işbirliği yerini ise jeopolitik ve milliyetçilik alıyor.

” Wheeler, küreselleşmenin yerini adalaşma trendine bırakmasından en fazla fayda sağlayacak ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini de belirtti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com