Ana sayfa » Güncel » Mustafa Küpçü-BÜTÜN ULUSU KUCAKLAMAK…

Mustafa Küpçü-BÜTÜN ULUSU KUCAKLAMAK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Bizim toplumsal kültürümüzde, zor zamanlarda “koşulsuz” kenetlenmek vardır. Yaşamakta olduğumuz Corona virüs salgınında bunun en güzel örneklerini yaşıyoruz.

Devlet’in yardımları dışında, “vatandaşın vatandaşla dayanışması” örneklerini yaşıyoruz. Belediyelerimiz, birbirinden güzel yardımlaşma, dayanışma örnekleri gösteriyor.

Ne var ki, kimi siyasetçilerimiz, bu koşullarda bile “çıkar hesapları” ile hareket ediyor!

Bir cümlesinde “birlik, beraberlik, kardeşlik” ifadeleri kullananlar, ikinci cümlesinde, rakibi olan siyasi parti ya da yöneticilerine en ağır sözlerle saldırıyor!

Belediyeler, halkın en kolay ulaşabilecekleri yerel yönetimlerdir. Vatandaş, belediye başkanına ve diğer yöneticilere Merkezi Yönetim’e göre daha rahat ulaşır. Denetimi daha kolay ve daha adaletlidir.

Örneğin; Merkezi yönetimde iktidar olan siyasetçilerin “lüks ve israfı” kolay görülemez. Görülse de bahane çoktur!

Belediyeler de “Devlet Yönetiminin” YASAL bir parçasıdır. Belediyeleri “Devlet dışı” görmek ve göstermek doğru değildir.

Ne yazık ki, Corona virüs olayında, özellikle CHP’li belediyeler “Devlet içinde devlet” olmakla suçlandılar. Vatandaşın gönüllü bağışları bloke edildi. Kimi hizmetleri engellendi. Televizyonlarda ve gazetelerde ağır bir dille ve şov yapmakla suçlandılar.

Somut bir örnek verelim;

AKP’li Ağrı Belediye Başkanı televizyon ve gazetelerde, belediye bütçesinden 349 bin 599 lira harcayarak “ABD’ye maske” gönderdiğini açıklıyor! Ses yok! Ama CHP’li Şişli Belediyesi, Denizli’deki bir camiye, oturma grupları (bank) yolluyor, tahammül gösterilmiyor!

Öte yandan bizatihi AKP örgütleri ve kimi cemaatler yardım programları yapabiliyor, sorun olmuyor! Varsın, gücü yeten her kurum, böyle bir zamanda vatandaşa yardım etsin.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, pek çok ülkenin yanı sıra ABD’ye de özel askeri uçakla yardım gönderiyor. Ama, ABD ise Suriye’deki maşası PYD’ye çok daha büyük yardımlar gönderiyor!..ABD’ye tek cümle sitem bile yok! ABD hala “stratejik ortak ve müttefik” öyle mi?

Peki, bu ülkenin milyonlarca vatandaşının tercihi olan muhalefet partilerine aynı hoşgörü var mı?

Ne zaman oldu ki, şimdi olsun!

Son olarak, Cumhurbaşkanı’nın CHP’ye yönelik ağır suçlamaları, toplumun önemli bir kesiminde büyük üzüntü yaratmıştır.

Ne gerek var buna?

Bir kez, şu temel gerçeğin altını çizelim;

Türkiye ve diğer pek çok ülkede muhalefet partilerinin darbe olaylarında rolü olamaz! Darbe, küresel güçlerle işbirliği içinde olan örgütlerin ve askerin işidir! Gerisi yalandır!

Ancak; “AKP Genel Başkanı” olarak Erdoğan’ın kaygılarını da anlamak gerek!..

Ülke ekonomisi çok büyük sıkıntı içinde; ödenecek dış borç faizleri var! “Yap-İşlet-Devret” yöntemiyle “yerli-yabancı ortaklığı” ile yaptırılan, döviz bazında geçiş ücretleri ve “geçiş garantileri” olan köprü ve otoyollar içim dolar bazında çok ağır ödemeler var! Üstelik, dolar hızla yükselirken dış borçlar da yükseliyor…

Corona Virüs belasından tam olarak kurtulamadığımız halde, siyasi iktidarın en büyük Bu koşullarda, bir de “Yeniden seçilememek” tehlikesi büyük!

O halde, her güç koşulda ve özellikle hemen bütün seçimlerde kullanılan silahı kullanmak gerek! “SUÇLA ve SALDIR!”

Nasıl olsa, “uzaya yol yapıyoruz” dese de inanacak, elinde balta-silah ve kurşunlarla “kafirleri!” tepeleyecek fedailer var!..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com