Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » YERLİ KORONAVİRÜS İLACININ RUHSAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI..

YERLİ KORONAVİRÜS İLACININ RUHSAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ülkemizde de virüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ediyor. Henüz aşı konusunda önemli bir gelişme yaşanmamışken virüsü nötralize ederek etkisi hale getiren TR-C 19 adı verilen ilacın ruhsatlandırılmasıyla ilgili süreç başladı.

İlaç için seri üretim planları şunlar..

VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş ARGE Merkezi tarafından geliştirilen TR-C 19 ilacının ruhsatlandırılması için hazırlıklara da başlandı. Klinik test sonuçları olumlu çıkması halinde ilacın seri üretimini VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş gerçekleştirecek. Seri üretim, şirketin İstanbul’daki tesislerinde yapılacak.

VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, yaptığı açıklamada, ilacın klinik çalışmalarının ve ileri araştırmalarının Sağlık Bilimleri Üniversitesi ortaklığı ile üniversitenin akademik kadrosunun gözetiminde yürütülmesinin planlandığını söyledi.

Şirket, ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılma sürecini de başlattı. İlacın klinik çalışmalardaki kullanımı için gerekli olan üretim ise T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK tesislerinde gerçekleştirilecek..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com