Ana sayfa » Güncel » “ÖNCE ALKIŞLADINIZ, ŞİMDİ RESMEN CEZA VERİYORSUNUZ..”

“ÖNCE ALKIŞLADINIZ, ŞİMDİ RESMEN CEZA VERİYORSUNUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Geçtiğimiz ay, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla, ‘Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler’ konulu genelge Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

Bu genelgeye göre, sağlık çalışanlarına da salgın yayılımının en aza indirilmesi amacıyla dönüşümlü ve en az kişiyle çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulandı.

Sağlık sektöründe bu genelge ay içinde 7 gün/24 saat olarak ayarlanırken, Sağlık Bakanlığı Strateji Genel Müdürlüğü’nden alınan karara göre sağlık çalışanlarının evde durduğu süre, nöbetlerinden düşüldü ve bu bağlamda nöbet parası ödenmeyeceği ifade edildi.

‘BÜTÜN HAKLARI YERLE BİR EDİLDİ’

İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) iş yeri temsilcisi Fatma Aydın, buna tepki göstererek, “Sağlık Bakanlığı Strateji Genel Müdürlüğü’nün dün yayınladığı yazıda sağlık çalışanlarının bütün hakları yerle bir edildi. Alınan karara göre sağlık çalışanlarının nöbet paraları kesildi, bunun derhal düzeltilmesini, gecesinin gündüze katan arkadaşlarımızın nöbet paralarının bir an önce ödenmesini istiyoruz” dedi.

Öte yandan SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Baran Ulaşoğlu, “Yayınlanan genelgeye biz en başında SES sendikası olarak da itiraz etmiştik. Çünkü 24 saat çalışmak insan sağlığına aykırı bir şey ve sıkıntılı bir durum. Ayrıca bir bağlamda gece nöbeti de tuttuğunuz için gece mesaisiyle gündüz mesaisi aynı değil” dedi.

Ulaşoğlu gece nöbetinde tutulan her saatin ücret olarak iki ile çarpılmasını ifade ederek, “ Bunu yıllardır söylüyoruz ama yapmadılar, üstelik bu pandemi sürecinde tuttuğumuz nöbetlerin ücretini de vermiyorlar.

Pandemi nedeniyle evinde çalışan diğer alanlar, hiçbir hak kaybına uğramazken sağlık çalışanlarının evde durduğu süreyi nöbetlerinden düştüler ve size nöbet parası ödemiyoruz dediler” dedi.

SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Baran Ulaşoğlu, “Bütün kamu emekçileri haftada birkaç gün çalışırken biz tam mesai yaptık ve tam olarak 7 gün 24 saat çalıştık. En azından gecelerinin çalışma ücretlerini istiyoruz çünkü gece ile gündüz mesaisi bir değil.

Bütün kamu emekçilerine bu imkan verilirken çok kıymet verdiğiniz, alkışladığınız sağlık çalışanlarına resmen ceza veriyorsunuz. Böyle yaparak hem iş barışını hem de çalışan ekibin moralini bozuyorsunuz” diye konuştu..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com