Ana sayfa » Güncel » “BU ZİHNİYET 48 YIL ÖNCE ÜÇ FİDANIMIZI KATLEDEN ZİHNİYETLE AYNI ZİHNİYETTİR..”

“BU ZİHNİYET 48 YIL ÖNCE ÜÇ FİDANIMIZI KATLEDEN ZİHNİYETLE AYNI ZİHNİYETTİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Deniz Gezmiş (25), Yusuf Aslan (25) ve Hüseyin İnan’ın (23) idam edilmesinin 48. yıldönümü nedeniyle Bergama Demokrasi Platformu tarafından yazılı olarak basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında; “İdam edilişlerinin 48. Yıl dönümünde, ‘Tam Bağımsız Türkiye, Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın Devrim Ve Sosyalizm’ diyerek bizlere anti-emperyalist ve anti-kapitalist bir mücadeleyi miras bırakan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygıyla anıyoruz” denildi.

Basın açıklamasında ayrıca; “Bugün Dünya genelinde yaşanan salgın koşullarında kapitalizmin sağlık sisteminin çöktüğü, eğitimin durduğu, işsizliğin katmerleştiği, yoksulluğun hat safhaya ulaştığı çok daha net görünür olmuştur. Bu koşullarda bile patronlar ve temsilcileri dünyadaki bütün kaynakları yağmalayıp, işgal ettikleri yerlerde operasyonlara devam ediyorlar.

İşçiler, emekçiler canları pahasına çalıştırılmaya devam ettirilerek, salgını fırsata çevirmeye çalışan sistem, en temel işçi haklarına saldırmış ve çözüm yöntemleri burjuvazinin çıkarlarına hizmet edecek şekilde planlanmıştır. Bütçeler sağlığa, eğitime, işsizliğe değil savaşa ve doğanın yağmalanmasına aktarılmaya hız kesmeden devam etmektedir”

‘BU ZİHNİYET 48 YIL ÖNCE ÜÇ FİDANIMIZI KATLEDEN ZİHNİYETLE AYNI ZİHNİYETTİR’

“Bu süreç bir kez daha göstermiştir ki, bütün kurumlarıyla yozlaşmış ve çürümüş olan kapitalist sistem, işçi ve emekçilere, gençlere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara kısacası insanlığa sömürü ve yoksulluk dışında hiçbir şey vadetmiyor. Bugün bir avuç sermayedar dışında insanlığın yaşamını alt üst eden, işçi ve emekçileri daha da yoksullaştıran ve doğamızı talan eden, milyonlarca Fidanımızı katleden zihniyetle, 48 yıl önce üç Fidanı katleden zihniyet aynı zihniyettir”

‘ANILARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ’

“İnsanlık için güzel şeyler isteyen bu üç fidanın, bu üç devrimcinin anıları önünde saygıyla eğilirken, Ülkemizde ve dünyada insanlığın barış, refah, sağlık ve eşitlik içinde yaşayacağı, doğamızın bütün canlılarla birlikte yaşanabilir bir düzene kavuşana kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildirerek tüm halkımızı Denizlerin açtığı bu yolda mücadele etmeye çağırıyoruz” denildi..

Kaynak-AJANS BAKIRÇAY

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com